Mace

MACA JE OSTALA ZAKLJUČANA U GARAŽI: Životinja je smislila genijalan način kako da obavesti vlasnicu da dođe po nju! (VIDEO)

Ne kaže se uzalud da mačke imaju devet života - toliko su visprene da umeju da se snađu u svakoj situaciji

28.03.2024 12:55

MACA JE OSTALA ZAKLJUČANA U GARAŽI: Životinja je smislila genijalan način kako da obavesti vlasnicu da dođe po nju! (VIDEO)
Pixabay.com/CharlesLeslieJr

Ne treba posebno isticati koliko su ljubimci važni za vlasnike i koliko se oni trude da im omoguće lep život, pazeći na njih baš kao što paze na dete. Iako ne mogu da isprate svaki njihov korak, vlasnici kućnih ljubimaca se trude da ih uvek "imaju na oku" i da kad god im je nešto potrebno budu tu.

Mačke su posebno vezane za svoje vlasnike, a svojom ljupkošću nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

pexels.com

Mačke se često ponašaju kao gospodarice doma, ali su izuzetno vezane za svoje vlasnike

Ipak, jedna maca osvojila je srca svih na društvenoj mreži TikTok. Ona je slučajno ostala zaključana u garaži pa je smislila genijalan način kako da obavesti svoju vlasnicu gde se nalazi. Umesto da glasno mjauče i zapomaže kako se očekivalo ova maca je imala drugačiji plan. 

Ona je došla do sigurnosne kamere koja stajala u garaži, stala ispred nje i razrogačila oči kako bi stavila do znanja svojoj vlasnici gde se nalazi. Zapanjena vlasnica je bila u šoku kad je shvatila šta se desilo, ali i oduševljena visprenošću svoje ljubimice koja se dosetila kako da na neobičan način stavi do znanja da je zarobljena.

- Jadna moja bebo - napisala je vlasnica u opisu snimka.

Vlasnici mačaka često upozoravaju da njihovi ljubimci imaju običaj da se zavlače na skrivena mesta pa treba voditi računa da se ne dogodi da ostane zarobljena kao u slučaju ove mačke. 

Budući da vlasnica ima četiri mačke, jasno je da nije mogla baš u svakom trenutku da zna gde se koja nalazi, ali je jeasno da su mačke snalažljive i neverovatno pametne da se izvuku iz svake situacije. 

 

 

Video  je podeljen na TikToku i do sada je sakupio 2,1 milion sviđanja. Mnogi korisnici mreže nisu želeli da zanemare činjenicu da je mačka jedva podnela situaciju u kojoj se nalazi

- Ona pokušava da zadrži suze. Tako mi je loše.

- Podseća me da svaki put kada otvorim ostavu moram da proverim da li je mačka unutra pre nego je zatvorim... Mnogo puta sam je zaključao tamo sasvim slučajno.

- Da li je ona dobro?

- Gledam i osećam se loše...

- Jao, kakva dušica. Samo što ne progovori i ne kaže: "Devojko, unutra sam, dođi po mene" - komentarisali su neki korisnici ove društvene mreže.

Iako su svi u prvi mah mislili da su u pitanju suze, mačke zapravo ne plaču poput ljudi iz emotivnih razloga, prenosi Newsweek. Mačke izražavaju svoje emocije kroz mjaukanje, predenje i šištanje, ali i kroz fizičke znakove poput podignutog krzna, proširene zenice i slično.

Iako suze kod ove mačke nisu bile od tuge, govor njenog tela pokazuje da je bila uznemirena. Ipak, vlasnica je u naknadnom videu objasnila da je sada sve u redu i da je njen ljubimac i daje "najrazmaženiji".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)