Ljubamci su zahtevni

ŽELITE LJUBIMCA? O ovim stvarima morate da RAZMISLITE pre nego što donesete odluku!

Kuce i mace mogu biti velika odgovornost za koju morate biti spremni i da dobro razmislite pre nego što donesete odluku da im pružite ljubav i topao dom.

18.11.2021 16:37

ŽELITE LJUBIMCA? O ovim stvarima morate da RAZMISLITE pre nego što donesete odluku!
pexels.com

Kad tad gotovo svi požele da imaju kucu ili macu koje bi im pravile društvo i koje bi mogli da maze i paze i pružaju im ljubav. Međutim, koliko god bilo plemenito pružiti dom i toplotu nekoj krznatoj životinjici ne bi svi trebalo to da rade. Pre nego što se odlučite da kupite kućnog ljubimca, morate ozbiljno razmisliti, a mi vam donosimo nekoliko stvari koje mogu biti ključne pre donošenja odluke.

Ukoliko želite da pružite ljubav nekoj životinjici, ali živite u iznajmljenom stanu morate razmisliti da li vaš stanodavac dozoljava životinje. Pitaj te ga pre nego što kupite krznenog drugara, da ne biste završili na ulici zajedno sa njim ili još gore on sam bez vas.

Sa druge strane, ukoliko imate posao koji od vas zahteva da osam i više sati provodite van kuće kupovina ljubimca može da vam napravi ozbiljan problem. Kuca ili maca biće usamljeni sami, a moraće i neko da ih vodi u šetnju. Ovo može biti ozbiljan trošak ukoliko svaki dan morate da plaćate nekog da obavlja te poslove osim vas. 

Ukoliko se bilo šta od ovoga ne uklapa u vaš život, bolje nemojte uzimati ljubimca jer ćete kad tad morati da ga ostavite, što neće biti dobro ni za vas ni za njega.

Takođe, hrana i lečenje ljubimca, zajedno uz šišanje i igračke, može biti dosta skupo, te bi trebalo da razmišljate i o tome pre nego što donesete odluku da u svoj dom uvedete neku životinju. Ukoliko vam se to ne uklapa u budžet, sačekajte malo da se stvari srede i da sve dođe na svoje, a onda životinji pružite ljubav.

Komentari (0)