Kuce

TUGA, PLAČ I BOL! POSLE 16 GODINA PSA OSTAVILA U AZILU: Slepa čivava rasplakala milione, a ovaj video kida srce i dušu! (FOTO+VIDEO)

Zbog selidbe na mesto gde nije mogla da je povede, vlasnica je morala da se oprosti od svoje ljubimice.

21.07.2023 16:00

TUGA, PLAČ I BOL! POSLE 16 GODINA PSA OSTAVILA U AZILU: Slepa čivava rasplakala milione, a ovaj video kida srce i dušu! (FOTO+VIDEO)
Printscreen/Youtube

Oni koji imaju kućnog ljubimca, znaju koliko je teško rastati se od njega, pogotovo ukoliko ste životinju odgajali od malih nogu. Vaša povezanost je maltene ljudska i ukoliko se ikada desi da morate da se rastanete biće kobno i po vas i po vašu životinju. Sa rastankom se suočila mala čivava, Kloi Sju, koja je kod vlasnice živela punih 16 godina.

Budući da se ona odselila na mesto gde nije mogla da je povede, njih dve su morale da se rastanu teška srca i morala je da je ostavi u azilu. Osnivačica ovog prihvatilišta, Nina, je za "Njuzvik" rekla kako su stariji psi poput Kloi njima omiljeni, i da su na žalost potpuno uništeni, ali ne svojom krivicom.

shutterstock.com

briga o ljubimcima je poput brige o čoveku

Osoblje azila je odlučilo da zbrine Kloi i odmah su preduzeli sve mere da bi je pripremili za njen novi dom. Pre svega su se pozabavili njenim zdravljem. Kloi je urađen kompletan zdravstveni pregled i ispostavilo se da pati od artritisa i da je potpuno izgubila vid. To što je slepa joj često onemogućava fokus, pa je sklona tome da se izgubi u prostoru. Osnivačica azila je rekla kako je njoj potreban mali prostor, bez prepreka, na koji lako može da se navikne. 

Osnivačica azila dodaje da je jasno da je u pitanju pas koji je odrastao sa čovekom.

- Kloi nikada nije bio potreban povodac budući da je mnogo vremena provela sa čovekom. Voli higijenu i nikada ne odbija kupanje, sređivanje kandžica i zna kada treba da ide u toalet. Međutim, s obzisom da je slepa, ponekad joj je potrebno jastuče za mokrenje - zaključuje Nina. 

Zaposleni u azilu traže novog vlasnika za Kloi i kažu da bi idealan vlasnik bio neko sličan njenoj prethodnoj vlasnici.

- Trebao bi joj dom bez dece, a u idealnom slučaju bi bilo dobro da je uzme starija žena koja je u penziji i koja može da joj se posveti. - zaključila je Nina.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)