Strast

8 KORAKA DO VIŠESTRUKOG VRHUNCA: Iskustvo koje se ne zaboravlja, isprobajte već večeras!

Važno je da upoznate svoje telo i da znate šta vas uzbuđuje.

10.10.2024 22:15

8 KORAKA DO VIŠESTRUKOG VRHUNCA: Iskustvo koje se ne zaboravlja, isprobajte već večeras!
Credit: Andor Bujdoso / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnogi parovi zapadnu u rutinu, pa u želji da "ožive" svoj se*sualni život spremni su da isprobaju sve i svašta. Ako vam eksperimentisanje u krevetu nije problem i imate partnera kome možete sve da predložite i kažete, onda je vreme da isprobate višestruke orgazme.

Žene koje to mogu tvrde da je ovo iskustvo koje se ne zaboravlja, pa možete da isprobate već večeras. Ovo je upustvo korak po korak kako da dođete do višestrukog vrhunca. I ako ne uspete iz cuga nastavite sa vežbanjem do savršenstva. 

1. Disanje

Neki stručnjaci kažu da zadržavanje daha pri orgazmu pojačava zadovoljstvo, drugi pak tvrde da ako mozak ne dobija dovoljno kiseonika to tera krv ka vašoj glavi, a dalje od genitalija. Poklonici tantričkog se*sa preporučuju duboko disanje kroz orgazam smatrajući da je tada veća verovatnoća da ćete moći da doživite drugi, treći odnosno više orgazama. Najbolje je da sami isporbate ove tehnike i pronađete šta vama najviše odgovara.

2. Upoznajte svoje telo

Orgazam kod većine žena prate sličan obrazac, a opet svako se razlikuje. Postoji teorija da su za ženski orgazam zaslužna dva različita nerva - klitoralni i prednji zid. Pudendalni nerv ide do klitorisa, a karlični nerv ide do vagine i materice. Pošto pudendal ima više nervnih završetaka, to bi mogao biti razlog zašto žene imaju više klitoralnih nego vaginalnih orgazama. Ova dva nerva se preklapaju u kičmenoj moždini - što može objasniti zašto žene mogu da dožive "pomešane" orgazme odnosno i jedan i drugi. Da biste znali šta vama najviše prija upoznajte svoje telo kroz mastrubaciju. Tako ćete lakše partneru objasniti šta treba da radi kako bi vas doveo do višestrukog orgazma.

Shutterstock

Upoznajte svoje telo da biste zbali šta vas najviše uzbuđuje

 

3. Preuzmite kontrolu

Čini se da nekoliko faktora utiče na to da li žena ima višestruke i vaginalne orgazme: snaga njenih vaginalnih mišića, osetljivost prednjeg vaginalnog zida (malo ispod vašeg stomaka) i motivacija da nastave sa stimulacijom. Imate kontrolu nad većinom ovih faktora. Što je više načina na koje možete da doživite vrhunac (masturbacija, oralni se*s, stimulacija prednjeg zida...) veća je verovatnoća da ćete doživeti višestruki orgazam.

4. Trening

Za orgazam je važna jačina mišića unutar vaše vagine. Oni podržavaju karlično dno i grčeve tokom orgazma. Kao i ostatak vašeg tela, i za ove mišiće važi pravilo - ako su zategnuti i u formi, rade bolje - pumpaju više krvi u karlicu (odlično za uzbuđenje) i prave jače kontrakcije (daje duže, intenzivnije orgazme). Zato radite kegels vežbe da pojačate ove mišiće. Vežbe traju samo nekoliko minuta i možete ih raditi bilo gde. Jednostavno stisnite mišić koji koristite za zadržavanje urina, zadržite ga dve sekunde, a zatim otpustite. Uradite ovo 20 puta, tri puta dnevno.

5. Zona orgazma

Ovo je vežba u kojoj učite da dovedete sebe skoro do tačke orgazma, zatim sačekate da se uzbuđenje spusti, a potom nastavite sa stimulacijom. Na ovaj način ostajete u visokom stanju uzbuđenja prateći obrazac orgazma nalik na talas, umesto onog koji počinje na dnu i stalno se penje sve više. Ne samo da ovo optimizuje oslobađanje endorfina, koji se oseća neverovatno, već uči vaše telo da ostane praktično u stalnoj zoni orgazmičkog zadovoljstva, sposobno da doživi orgazam iznova i iznova.

Shutterstock

Ne žurite - što intimni odnos traje duže to je reakcija jača

6. Ne žurite

Što je akcija duža, to je jača reakcija. Postoje dobri dokazi da snaga vašeg orgazma zavisi od dužine predigre i drugih uključenih erotskih stimulacija. Dok većina žena dolazi do orgazma za nekoliko minuta kad masturbira (posebno kada koristi vibrator) zadovoljstvo je tokom partnerskog se*sa je nešto sasvim drugo. Zato ne žurite, dajte sebi svo vreme ovog sveta i uživajte u svakoj sekundi. 

7. Naučite mozak da prepozna okidače

Mozak ima neurološke putanje i tumači određene poteze. Savijanje usana prema gore daje vašem mozgu do znanja da ste srećni, što pokreće oslobađanje serotonina (hormona sreće) Što više znakova predstojećeg orgazma vaš mozak može da prepozna, to će lakše pokrenuti vrhunac. Fokusirajte se na ono što prirodno radite da biste došli do vrhunca. Recimo, ako dišete teško i brzo, dišite još teže sledeći put kada budete na vrhuncu. Ako primetite da ste zategli nožne prste i zabacili glavu unazad, uradite to ponovo. Dođite do tačke kada je duboko disanje i savijanje prstiju za vaš mozak znak da je pred orgazamom. Tako ćete brže i lakše svaki put doći do vrhunca. 

8. Različite stimulacije

Da biste doživeli višestruki orgazam naučite koja stimulacija vas dovodi do vrhunca (oralni se*s, stimulacija tačaka prstima, vibrator...) Mešanje različitih vrsta stimulacije često je ključ za dolazak višestrukih orgazama. Koristite vibrator pored prstiju vašeg partnera, dodajte prste na stimulaciju jezika i sve drugo što može da izazove dodatni erotski nadražaj i uzbuđenje. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)