Sex

TEST LIČNOSTI: Šta vaše fantazije govore o vama

Istraživanja pokazuju da muškarci razmišljaju o seksu mnogo češće od žena, ali zajedničko je da i jedni i drugi imaju fantazije kada je spavaća soba u pitanju i da su skloni da maštaju o najrazličitijim situacijama i ljudima. Šta to govori vama, stručnjaci imaju odgovor.

24.05.2022 20:00

TEST LIČNOSTI: Šta vaše fantazije govore o vama
Pixabay

Ne postoji muškarac ili žena koji ne mašta o nekim seksualnim aktivnostima koje želi da ima sa svojim partnerom ili možda sa potpuno nepoznatom osobom. Ipak, kada ih treba ispuniti mnogi se ustručavaju i nemaju samopouzdanja.

Misli koje vam lutaju, a vezane su za spavaću sobu mnogo toga govore o vama i vašem životu, kažu stručnjaci. One vam definišu najdublje emocije koje su možda potisnute i vaše stvarne želje. Sekspert Kejt Tejlor objašnjava šta one znače.

Želite da dominirate

Ne postoji osoba koja nije imala ovu fantaziju i zamislila sebe u nadređenom položaju u odnosu na partnera u spavaćoj sobi. Ukoliko zamišljate sebe kako upravljate celom situacijom koja se odvija u vašem najintimnijem prostoru koji delite sa partnerom, imate potrebu da kontrolišete svoj život jer vas partner uzima zdravo za gotovo, tvrdi ova stručnjakinja.

Nemate osećaj da ste uključeni u donošenje određenih odluka i da se vaš glas čuje, pa vam ova fantazija omogućava da budete glavni u svetu koji ste kreirali.

pexels.com

Želja za dominacijom znači da želite da kontrolišete svoj život

Želite dominaciju nad vama

Vi ste neko ko ima mnogo uticaja na druge i na ovaj način želite da se rasteretite i otpustite „uzde“. Prema „Novine o seksualnoj medicini“ , čak 65 odsto žena ima ovakvu fantaziju. Prevelike obaveze kojima ste zauzeti u svakodnevnom životu vas teraju na fantazije poput tih da vas biju ili „uzimaju protiv vaše volje“.

pexels.com

U mislima gde nad vama dominiraju, želite da se rasteretite svakodnevnih obaveza

Zamišljate trojku

Treće osobe u vašim fantazijama, tvrdi socijalni psiholog, pokazuju vašu potrebu da vas svet vidi i prepozna. Ako ima mnogo ljudi, tražite divljenje. Seks sa parom je traženje avanture, a ne obaveze.

Seks sa strancem

Osoba čiji identitet nije poznat, može delovati izazovno i primamljivo, jer nema straha od osude. Ukoliko ste pod tuđim uticajem, odnosno živite u skladu sa očekivanjima drugih, verovatno ćete pobeći u ovaj svet da se opustite. Sa strancem možete da izrazite i svoje najskrivenije želje.

pexels.com

Mnogi često razmišljaju o ovakvom scenariju

Avantura sa šefom

Možda ne gajite simpatije prema vašem šefu, ali vam on u mislima dolazi često? Oko 56 odsto muškaraca i čak 69 procenata žena mašta o intimnom odnosu sa nekom autoritativnom figurom, uglavnom s posla, navodi Lehmirer. Iza toga se krije vaša potreba za poštovanjem, snagom, autoritativnošću, koje poseduje vaš šef.

pexels.com

Mnogima je upravo neko nadređeni najveća fantazija

Voajerizam

Mnogi pribegavaju i gledanju drugih dok vode ljubav, putem tv-a. Voajerizam znači da ste uzbuđeni gledanjem nečijeg intimnog odonosa, a da on to ne zna. Iza ovoga se krije osećaj nemoći koji je kod vas prisutan u stvarnom životu, pa na ovaj način želite da budete bitni. Ovo predstavlja pasivan način uživanja u seksu, bez napora.

Želite da vas gledaju

Mnogi zamišljaju scene u kojima ih neko posmatra i to ih uzbuđuje. Ako uživate pri pomisli da gledaju vaše telo u krevetu, vrlo je verovatno da ste egzibicionista i da se osećate nevidljivim u realnom svetu. Ukoliko dođe do izražaja vaša „divlja“ strana u krevetu, to znači da vam nedostaje samopouzdanja i da želite da budete obožavani.

pexels.com

Oni koji su skloni ovakvim mislima, najčešće nemaju samopouzdanja, tvrde stručnjaci

Romantično vođenje ljubavi

Neki ipak, vole više zamišljanje romantičnih trenutaka koje prate nežne reči i atmosfera u sobi, prigušena svetla i svileni čaršavi. Vi ste perfekcionista sa velikim srcem, koji više vremena provodi u svojim mislila nego u krevetu.Volite da zamišljate scenario u kojem ste vi zaduženi za sve, od muzike i atmosfere do trenutka kada će se vaš princ pojaviti.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)