Sex

EVO KAKO SU SRBI RANGIRANI NA SVETSKOJ LISTI PROSEČNE DUŽINE POLNIH ORGANA: Ovo su precizne mere, podaci će vas iznenaditi (FOTO)

Istraživanja su došla do zanimljivih činjenica.

13.12.2023 20:02

EVO KAKO SU SRBI RANGIRANI NA SVETSKOJ LISTI PROSEČNE DUŽINE POLNIH ORGANA: Ovo su precizne mere, podaci će vas iznenaditi (FOTO)
shutterstock.com

Problematika dužine polnog organa muškaraca predstavlja značajan izazov i često izvor zabrinutosti. Međutim, istraživanja su pokazala da postoji opsežan skup podataka o prosečnim veličinama penisa širom sveta. Prema istraživanju World Population Review-a, prosečna dužina penisa u erekciji se kreće između 12,9 i 13,92 centimetra. Ovi podaci pružaju uvid u globalnu varijabilnost veličine muškog polnog organa. Srbija se nalazi na 33. mestu, prema podacima prosečna dužina penisa u erekciji kod muškaraca u Srbiji je 14.87 cm. Tik ispod Srba nalaze se Hrvati sa prosečnom dužinom od 14.77 cm.

Shutterstock

Muškarci iz Srbije nalaze se na 33. mestu svetske rang liste

Regionalne varijacijem

U Velikoj Britaniji, prosečna dužina penisa iznosi 14,3 centimetra. Međutim, Holanđani se ističu kao najobdarenija populacija u Evropi, sa prosečnom dužinom od 15,6 centimetara. S druge strane, muškarci u Sudanu imaju prosečnu dužinu od impresivnih 17,95 centimetara, dok su muškarci u Demokratskoj Republici Kongo blizu sa prosečnom dužinom od 17,93 centimetara. Sa druge strane, najmanje prosečne veličine penisa zabeležene su u Tajlandu, gde se prosečna dužina proteže do 9,43 centimetra.

Printscreen/World Population Review

Svetska rang lista po kojoj su rangirani muškarci prema dužini penisa

Validnost podataka
 

Važno je napomenuti da su podaci o dužini penisa skloni greškama zbog načina prikupljanja, koji se oslanja na samoprijavljene informacije. Takođe, istraživanje ukazuje na dobrovoljnu prirodu prijavljivanja, što može dovesti do netačnih informacija. Postoji mogućnost da muškarci sa većim polnim organima češće prijavljuju svoje podatke, što može narušiti validnost rezultata.
 

Zaključak istraživanja
 

Iako istraživanja pružaju uvid u prosečne veličine penisa širom sveta, važno je istaći da je veličina polnog organa samo jedan od mnogobrojnih faktora koji utiču na se*sualno iskustvo. Bez obzira na prosečnu dužinu, važno je da muškarci shvate da je njihov polni organ dovoljan za postizanje se*sualnog zadovoljstva.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)