MENTALNA SNAGA

SAVETI SIGMUNDA FROJDA: Kako odabrati snažnog muškarca?

Često se kaže da je izbor partnera skok u nepoznato, budući da se neke karakteristike osobe uvide tek kada sa njima provedemo više vremena. Svi za sebe želimo kvalitetne partnere, ljude sa kojima možemo da zamislimo budućnost. Međutim, često ono što je u „izlogu“ nije i ono što nas dočeka u „radnji“. Otac psihoanalize, Sigmund Frojd, je razvio test na osnovu koga možete da prepoznate slabog muškarca a portal Srećna Republika vam ga predstavlja.

30.11.2021 15:08

SAVETI SIGMUNDA FROJDA: Kako odabrati snažnog muškarca?
pexels.com

Na početku svake veze nosi vas hemija sa partnerom, iskrice lete, ljubav je u vazduhu, sve je idealno i glatko. Život, međutim, nije ravna linija i uzlazna putanja, prepun je uspona i padova, pa se i ljudsko ponašanje samim tim menja i čini da osobe sagledamo iz druge perspektive.

Kada se iluzija rasprši i završi se period „medenog meseca“ na nama je da procenimo da li je osoba sa kojom smo vredna našeg truda i da li je to ljudsko biće pored kojeg bismo mogli da provedemo ceo život.

pexels.com

Par leži na travi

Austrijski psihijatar Sigmund Frojd je tvrdio kako i najuspešniji ljudi koje prati reputacija čeličnog karaktera mogu da budu slabi. I predložio je način kako to može da se testira a portal Srećna Republika vam ga donosi.

Da bi se ovako nešto testiralo, čovek prvo mora da se reši svih iluzija koje gaji prema nekoj osobi. Zatim, Frojd je ustanovio da se mentalna snaga osobe određuje problemom koji ga može izbaciti iz takta. I zapravo to je način da prepoznate mentalno slabe osobe i opredelite se za one jake, kraj kojih ćete moći da preživite sve životne bure i duge.

pexels.com

Par u bioskopu

U praksi, mentalnu stabilnost čoveka je veoma lako testirati. Dovoljno je da izgovorite neki stav za koji znate da nije u skladu sa njegovim i posmatrajte tok događaja. Nastavite da tvrdite svoje, a ako osoba počne da gubi živce i počne da povišava ton, to su znaci slabosti.

Ako vas pak gleda zbunjeno i nudi vam nekoliko mogućnosti za rešavanje problema, smatrajte da je to mentalno snažna i izbalansirana osoba, što je čini i dobrim izborom za partnera.

Ovaj test možete lako da primenite kod svake osobe, a on vam može pomoći da odredite da li zaista možete da planirate budućnost sa osobom kraj vas.

pexels.com

Par pored automobila

Kada je sve idealno, vode vas samo romantične iskre i kada nam se svi stavovi poklapaju, naročito na početku odnosa, živimo u iluziji i nismo sigurni kako će neko reagovati kada se pojave izazovi, savetuje portal sensa.story.hr.

Navedeni savet Sigmunda Frojda će vam svakako uštedeti energiju, pročistiti fokus, pružiti drugačiju perspektivu i alternativno gledanje na stvari a možda će vas i zaštiti od nekog razočaranja i poštedeti vas trošenja vremena na osobe koje to ne zaslužuju i sa kojima ne možete ništa da planirate na duže staze.

 

Komentari (0)