Lice

OSTAVLJATE ŠMINKU NA LICU PREKO NOĆI?! Ovo je razlog zbog kog to NIKAKO ne smete da radite!

Evo zašto nikada ne smete da ostavite šminku preko noći!

26.10.2021 12:17

OSTAVLJATE ŠMINKU NA LICU PREKO NOĆI?! Ovo je razlog zbog kog to NIKAKO ne smete da radite!
Pixabay.com

Koliko puta ste se vratile iz izlaska mrtve umorne i odustale od skidanja šminke? Sve žene vole da kada izađu iz kuće izgledaju perfektno, pa svaku i najmanju manu prekrivaju, međutim nakon dobrog provoda često su umorne i poslednja misao im je skidanje šminke i briga o licu. 

Međurim, to nikako nije dobro. Pre svega, šminka može da zapuši pore, čineće ih sa jedne strane vidljivijim, a sa druge strane dovodi do stvaranja ružnih mitisera i akni. Takođe, isušuje vaše lice, zbog čega dolazi dolazi do pojavljivanj peruti, koža gubi svoj prirodni sjaj i postaje sivkasta i gruba na dodir.

Kao što se ostatak tela oporavlja tokom noći od napornog dana koje je preživelo, tako i lice sebi pruža "tretman", a kada ne skinete šminku pred spavanje vi ga u tome sprečavate, zato je jako bitno da nikada ne zaboravite na svoju noćnu rutinu, koliko god vam ona naporna bila u nekim trenucima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari. (0)