Kultura

LEPE VESTI ZA LJUBITELJE PLESA I DOBRE MUZIKE: Stižu nam 19. Beogradski festival igre i Magnifico!

Ukoliko ste raspoloženi za kuturno razbuđivanje ovog proleća, predstavljamo vam dva događaja koja vas neće ostaviti ravnodušnim.

14.03.2022 13:00

LEPE VESTI ZA LJUBITELJE PLESA I DOBRE MUZIKE: Stižu nam 19. Beogradski festival igre i Magnifico!
Promo foto

Period bogat kulturnim dešavanjima najaviće 19. Beogradski festival igre i koncert Magnifica. Portal Srećna Republika vam otkriva kada i kako možete prisustvovati ovim veličanstvenim događajima.

Pod sloganom "Verujemo u jednu igru", pred nama je 19. Beogradski festival igre

Svojim programom, devetnaesto izdanje okuplja vrhunske umetnike, dok teme koje donose autori analiziraju savremeno društvo kroz bogat, zanimljiv i raznovrstan vokabular neponovljivog pokreta. Festivalu prethode koreografske radionice, majstorski kursevi, filmski program i izložbe. Beograd je zahvaljujući ovom festivalu postao važna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove u oblasti umetničke igre i teatra, mesto gde se otkrivaju nove produkcije i sa jednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori.

Promo foto

Beogradski festival igre

Aktuelnost programa odredila je poziciju manifestacije na međunarodnoj mapi, dok visoki standardi i hrabro uvođenje novih koreografskih rukopisa i estetike, unapređuju očekivanja publike i diktiraju izazove kreiranja sadržaja. Festival počinje 16.marta i trajaće do 12. aprila, a predstave će se održavati na više lokacija. O programu ovog događaja kao i njegovim zvezdama detaljnije pročitajte OVDE

Magnifico dolazi u Beograd: 9. 4. 2022, Dom omladine

Robert Pešut – Magnifico, autor „najskuplje“ pesme u kafani, Pukni zoro, prvak samozvanog žanra Balkan-disco-schlager, nastupiće u Beogradu 9. aprila u 21 čas, u Domu omladine u okviru koncerata Urban Sessions, Centra beogradskih festivala  - CEBEF.

Sa svojim bendom, za kojeg kaže da je u boljoj formi nego ikada, Magnifico priprema šou na kojem će predstaviti svoju bogatu, tridesetogodišnju muzičku karijeru.

“Malo ćemo da pevamo, malo ćemo se “ježiti”, smejati i pustiti po koju suzu i međusobno deliti radost i veselje,” poručuje Magnifico i dodaje: “Osećam se privilegovanim i srećnim što mogu svirati u Beogradu.”

Marko Delbello Ocepek

Magnifico

Ljubljančanin koji važi za jednog od najintrigantnijih muzičkih imena Slovenije i bivše Jugoslavije uspeo je da njegove pesme budu čak i tema diskusije u Evropskom parlamentu, dok su hitovi kao što su "Hir Aj Kam Hir Aj Go" i "Give Mi Mani", sa izdavačkom kućom Sony obišli ceo svet.

Magnificove pesme su sastavni deo ne samo balkanske filmografije, kao što su “Senke nad Balkanom”, “Montevideo, Bog te video” i “Hotel Beograd”, već i popularnih američkih serija “CSI Miami” i HBO španske serije “Foodie Love”.

"Samo malo", "Cici Mici" i "Divna" postale su klasici sa statusom evergreena. Ulaznice za koncert mogu se nabaviti na blagajni Doma omladine, prodajnim mestima Ticket Vision, kao i na sajtu tickets.rs.

Komentari (0)