Film, muzika i pozorište

Manifestacije povodom Međunarodnog dana grčkog jezika

Pored predavanja biće upriličena pozorišna predstava i nastup hora.

07.02.2024 12:45

Manifestacije povodom Međunarodnog dana grčkog jezika
Foto: Ljiljana Vulović

Katedra za neohelenske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu ove godine organizuje tri prigodne manifestacije kojima će se obeležiti Međunarodni dan grčkog jezika (9. februar).

Foto: Ljiljana Vulović

U četvrtak, 8. februara 2024. biće održana tri predavanja grčkih profesora na Filološkom fakultetu

 

U četvrtak, 8. februara 2024. godine, u 14.00 časova, profesori Stavrula Mavrogeni, Jorgos Ksidopulos i Kostas Kanakis održaće tri predavanja (na grčkom jeziku), u učionici 127 Filološkog fakulteta. Profesori u posetu Beogradu dolaze iz Grčke, gde predaju na Univerzitetu Makedonija u Solunu, na Univerzitetu u Patri i na Egejskom univerzitetu.

Foto: Ljiljana Vulović

Predstavu „Lisistrata“ (na grčkom jeziku, sa titlovima na srpskom), u Teatru Vuk

 

U petak, 9. februara 2024. godine, u 19.00 časova, studenti neohelenistike izvešće predstavu „Lisistrata“ (na grčkom jeziku, sa titlovima na srpskom), u Teatru Vuk (Bulevar kralja Aleksandra 77). Predstava je rađena po ideji dr Nikosa Matjudakisa (stranog lektora) i dr Vojkana Stojičića (upravnika Katedre za neohelenske studije).

Foto: Ljiljana Vulović

Priprema se i nastup horova

 

U subotu, 10. februara 2024. godine, u 19.00 časova, u Sali heroja Filološkog fakulteta će biti priređen koncert na kome će nastupiti tri gostujuća hora, dva iz Srbije i jedan iz Grčke. Nastupaju hor udruženja srpsko-grčkog prijateljstva „Irida“, hor Helenske fondacije za kulturu u Beogradu „Helenofonija“ i ženski vokalni ansambl „Cantus arte“ iz Soluna.

Foto: Ljiljana Vulović

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)