Film, muzika i pozorište

VODIMO VAS NA PREDSTAVU „REVOLT“: Poklanjamo pet puta po dve karte, javite se što pre!

Delimo 5x2 karte za predstavu "Revolt" u Ateljeu 212.

06.12.2023 14:33

VODIMO VAS NA PREDSTAVU „REVOLT“: Poklanjamo pet puta po dve karte, javite se što pre!
Foto: Boško Đorđević

Komad će biti izveden u nedelju 10. decembra u 20 časova na sceni Mira Trailović Ateljea 212.

Na sceni Mira Trailović Ateljea 212 biće izvedena prestava „Revolt“ po tekstu čuvene britanske autorke Alis Berč, a u režiji Jovane Tomić.

Najbržim čitaocima, koji na mail poklanjamo@republika.rs pošalju svoje podatke (ime, prezime i br telefona) poklanjamo pet puta po dve karte.

Foto: Boško Đorđević

Pklanjamo karte za predstavu Revolt

Spisateljica se ogledno bavi istraživanjem položaja žene u pozorištu i jeziku u patrijarhatu. Pobuna na koju tekst poziva jeste akcija redefinisanja i stalnog preispitivanja tog mesta na koje je žena društveno nehotice stavljena. Kroz niz duhovitih scena Alis Berč nudi obrte na polju prepoznatljivih situacija muško-ženskih odnosa.

Berč je jedna od najznačajnijih predstavnica savremene britanske drame 21. veka. Ovo će biti prvo izvođenje nekog njenog komada na našim prostorima i jeziku. Dobitnica je značajnih pozorišnih nagrada. 
Za tekst „Pobuni se. Rekla je. Opet se pobuni.“ dobila je priznanje „Džordž Divajn“ za najperspektivnijeg novog dramskog pisca/spisateljicu. Za komad „Anatomija samoubistva“ nagrađena je „Suzan Smith Belkburn“ nagradom.

U predstavi igraju: Jovana Stojiljković, Tamara Dragičević, Ana Mandić, Uroš Jakovljević i Aleksandar Vučković.

Komentari (0)