Tetka Saveta

DODAJTE OVU STVAR DOK PRŽITE RIBU I ZABORAVITE NA NEPRIJATNE MIRISE: Svi je imamo u kući, a spasava nas muke i provetravanja

Evo šta vam je potrebno.

31.12.2024 12:20

DODAJTE OVU STVAR DOK PRŽITE RIBU I ZABORAVITE NA NEPRIJATNE MIRISE: Svi je imamo u kući, a spasava nas muke i provetravanja
david moreno / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema ribe može biti jednostavan zadatak, ali postoje sitni trikovi koji mogu učiniti veliku razliku u teksturi i ukusu. Bilo da se odlučite za morsku ili rečnu ribu, ključ je u pravilnom pristupu tokom pripreme. U mnogim slučajevima, ljudi se suočavaju sa problemima poput žilavosti, neprijatnog mirisa ili ukusa ribe, ali postoji jedan jednostavan trik koji može garantovati da riba uvek bude savršena.

Za savršen rezultat, potrebno je samo dodati jednu namirnicu u tiganj pre nego što stavite ribu. Ta namirnica je mleko.

Pre nego što stavite ribu u tiganj, sipajte 100-125 ml mleka i pustite da se malo zagreje. Tek kada mleko počne da se zagrejava, stavite ribu u tiganj i nastavite sa prženjem. Ovo nije samo trik za postizanje sočne teksture, već i za eliminisanje neprijatnih mirisa koji se ponekad javljaju, naročito kod rečne ribe.

myViewPoint / Alamy / Alamy / Profimedia

Uklonite miris prženja ribe

Mleko u tiganju ima sposobnost da upije te mirise i neutralizuje ih, čineći ribu mnogo prijatnijom za konzumaciju. Osim toga, mleko pomaže da meso ribe ostane mekano, sprečavajući da se osuši tokom prženja, što je česta greška ako ribu predugo držite na vatri. Ovaj trik posebno je koristan kada koristite smrznute filete ili celu ribu, jer sveža riba nije uvek lako dostupna, a odmrzavanje je ključno za postizanje dobrog ukusa.

Još jedan bonus ove tehnike je to što možete koristiti različite vrste mleka u zavisnosti od vaših prehrambenih potreba. Ako pripremate posni obrok, možete koristiti biljna mleka poput bademovog, sojinog ili ovsenog mleka, a rezultat će biti podjednako ukusan. Tako ćete i dalje uživati u savršeno pripremljenoj ribi, bez obzira na to da li pratite posni režim ishrane ili ne.

Ovaj trik je jednostavan, ali vrlo efikasan, i sigurno će podići vašu riblju pripremu na viši nivo. Ako želite da svaki put dobijete mekanu, sočnu i mirisnu ribu, ne zaboravite da mleko bude vaša tajna namirnica u tiganju!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)