Numerologija

DA LI ŽIVITE U ENERGIJI JEDINICE ILI TROJKE: Numerologija otkriva zašto je važan kućni broj vašeg doma

Evo kako se izračunava i šta znači broj stana ili kuće u kojoj živite.

14.07.2023 09:00

DA LI ŽIVITE U ENERGIJI JEDINICE ILI TROJKE: Numerologija otkriva zašto je važan kućni broj vašeg doma
shutterstock.com

Prema tumačenju numerologa brojevi, slova i njihove vibracije mogu uticati na naše živote, svrhu i puteve. Možda već znate svoj broj životne staze ili broj sudbine, ali u numerologiji je takođe važan broj vašeg doma. 

Prema numerologu Kejtlin Kerhart autorki knjige "Ti si kosmički kod", broj vašeg doma opisuje njegovu energiju.

- Taj broj nam pomaže da razumemo karakteristike našeg doma, ali i moguće probleme koji se mogu javiti tokom našeg boravka u sopstvenoj kući. Poznavanje tog broja može vam pomoći da odaberete odgovarajući dom za sebe i čak promenite vibraciju vašeg trenutnog boravišta - objasnila je Kejtlin.

Kako izračunati broj svog doma?

Računanje brojeva u numerologiji uključuje proces sabiranja većih brojeva dok ne dobijete jednocifren broj. Da biste to uradili, saberite sve cifre, a ako je zbir i dalje dvocifren, nastavite da sabirate dok ne dobijete prost broj. 

- Ako živite u stanu, sve što vam je potrebno jeste broj vašeg stana. Na primer, ako živite u stanu broj 25, potrevno je da saberete 2+ 5. Znači vi živite u domu čija je energija u znaku sedmice - dodala je ona. 

Ako živite u kući, koristite istu tehniku. Na primer, ukoliko živite u ulici Avenija 744, živite u kući sa energijom broja 6 (7 + 4 + 4 = 15, a 1 + 5 = 6).

Srećna republika vam donosi i značenje svakog pojedinačnog broja. 

shutterstock.com

Izračunajte broj svog doma i pogledajte kakvu magiju donosi u vaš život

Broj kuće 1

Broj 1 u numerologiji simbolizuje nove početke. Ovo je broj koji označava novi početak, kreativnost, nezavisnost i autonomiju. Dom pod ovim brojem Izvrstan je za preduzetnike i one koji su samci i u domu pod ovim brojem bićete fokusirani na sebe, pa ako tražite partnerstvo birajte neki drugi broj.

Broj kuće 2

Za razliku od nezavisne energije broja 1, 2 u numerologiji usmeren je na odnose. U domovima pod ovim brojem prosperiraju partnerstvo i ravnoteža, a ova energija izražava saradnju, emocionalnu ispounjenost i udobnost. Ovo je idealno mesto za okupljanje sa voljenim osobama i zbog uravnotežene energije retko kada se javljaju konflikti. 

Broj kuće 3

Broj 3 je u numerologiji  broj komunikacije i socijalizacije, pa ako živite u kući broj 3, očekujte obilje. Ovo je idealan dom za umetnike, ili bilo koga ko se bavi istraživanjem. Ovo je mesto za zabave, druženja, ekscentrične ljude. Pripazite s brzine kojom živite, jer vas može dovesti do neuravnoteženosti i rasejanosti.

shutterstock.com

Numerologija je drevna nauka koja kaže da svaki broj nosi određenu energiju

Broj kuće 4

Kako broj 3 donosi rasejanost, broj 4 je suprotnost. On podržava praktičnost i prizemljenost, a energija podržava strukturu, odgovornosti i izgradnju temelja vašeg života i ovo nije kuća promena već doslednosti, stabilnosti i napornog rada. Ono što je negativno jeste da se možete osećati ograničeno ili zatvoreno u ovom domu, a ukoliko se to dogodi uključite neke Feng Šui prakse.

Broj kuće 5

Broj 5 u numerologiji simbolizuje promene, i to je ono što možete očekivati u domu broj 5. U ovim domovima je sve moguće, pa se pripremite za avanturu, putovanja i neočekivane promene. Ako želite udobniju, stabilniju atmosferu, možda ovo nije mesto za vas.

- Ponekad broj 5 može biti pomalo hedonistički, pa se pobrinite da pronađete ravnotežu u svom životu umesto da idete u krajnosti - kaže Kerhart.

Broj kuće 6

Ovaj broj daje idealan dom za porodicu i  divno mesto za odgoj dece.

- Ovo je topaou udoban dom u kojem su odnosi, ljubav i isceljenje na prvom mestu - kaže ona.

Iako je moguće postići ravnotežu između brige i posla, ona napominje da se možete osećati preopterećeno osećajem dužnosti i odgovornosti prema voljenima.

- Pazite da se ne iscrpite od neprekidnog fokusa na druge. Morate da brinete i o sebi da ne bi došlo do vašeg povlačenja - dodaje Kerhart.

shutterstock.com

Svaki broj svedite na jednocifren da biste dobili cifru koja ima značenje

Broj kuće 7

Broj za duhovnike i one koji se okreću svojoj unutrašnjosti. Ovo nije prostor za društvene aktivnosti, ovo je dom za sticanje znanja i opuštanje.

- Idealan je za pronalaženje unutrašnjeg mira više nego ikada i atmosfera će biti meditativna - objašnjava Kerhart.

Ako ste introvertni ili fokusirani na nešto poput pisanja knjige ili povratka u školu, ovo bi bio savršen broj kuće za vas.

- Ovo je dom u kojem ćete da odlušnete svoju suštinu - kaže Kerhart.

Broj kuće 8

U numerologiji, broj 8 se smatra brojem obilja, ali može ga biti i previše.

- Novac i moć će ovde procvetati. Pobrinite se da negujete sebe i da svoju moć koristite na zdrav način -objašnjava ona.

Međutim, ako ste zaista usredsređeni na svoj posao, ovo bi moglo biti veoma povoljno okruženje za vas.

- Ovo je dom u kojem možete napredovati i rasti, posebno kada je reč o materijalnoj sferi - kaže Kerhart.

shutterstock.com

Brojevi od jedan do devet mogu označiti dominantnu energiju vaše kuće

Broj kuće 9

Poslednji, ali ne manje važan, broj 9 se odnosi na završetke.  Međutim, ovo može biti topao i brižan dom u kojem će se svi osećati dobrodošli.

- S obzirom da 9 kao broj može da označava i nesebičnost, ovaj prostor može biti posvećen nečemu humanom (na primer, mesto za udomljavanje životinja) - zaključuje Kerhart.

Prema mišljenju numerologa brojevi mogu otkriti sve o nama od našeg životnog puta do osoba sa kojima smo najkompatibilniji. U slučaju brojeva kuća, važno je znati zbog energije samog doma kako bismo živeli u skladi i harmoniji upravo sa tom energijom. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)