Horoskop

MARS U VODOLIJI DONOSI NAGLE I NEPREDVIDIVE PROMENE: Od polovine februara slede zaokreti koji će nas dobro prodrmati

Ako pratite astrološke prognoze, jasno vam je da živimo u veoma turbulentnom periodu i da smo svedoci rađanja novog doba

14.02.2024 09:01

MARS U VODOLIJI DONOSI NAGLE I NEPREDVIDIVE PROMENE: Od polovine februara slede zaokreti koji će nas dobro prodrmati
shutterstock.com

Astrologija daje određene mogućnosti, ali poštuje princip slobodne volje. Zato je važno da shvatite da sve što nam se događa nije nikakva kazna, već uzročno-posledična reakcija. Sve teži da bude u balansu, pa i planete, a one će dati sve od sebe da nam pomognu. Mars u Vodoliji donosi mnogo promena, naglo i nepredvidivo.


Vodolija je simbol slobode, društva, humanosti i genijalnosti. Šta to znači u ovom periodu? Svako treba da preuzme odgovornost da bismo, umesto kolektivnog straha, stekli kolektivni imunitet. Planeta Mars simboliše akciju, borbu i volju, a zajedno s Plutonom i Merkurom ovo može biti pobuna za ljudska prava na mnogim mestima na planeti. Iako uveliko živimo u 21. veku, svedoci smo nehumanog odnosa u društvu prema pojedincima, ali i narodima.

shutterstock.com

Šta nam donosi Mars u Vodoliji


Mars u Vodoliji je, pre svega, intelektualan Mars, koga pokreće sve što je novo, moderno, inovativno, originalno i, ako je moguće, nikada viđeno do sada. To je Mars zagledan u budućnost, u potpunosti okrenut novom dobu i tehnologiji. On nije emotivan, ali je human i njemu su svi ljudi braća. Hladne glave razmišlja kako da poboljša naše sutra i olakša položaj čoveka u svetu lišenom humanosti. Prezire sve zastarele i okoštale forme, uvek spreman da se pobuni i sruši. Tradicija ga ostavlja ravnodušnim, a njegova religija je nauka jer samo ona može da obezbedi čoveku humaniju sutrašnjicu. On se izborio za socijalizam, organizovao radnike u sindikate i počeo da se bori za njihova prava. Marsa u Vodoliji simbolizuju programeri, elektroinženjeri, piloti, inženjeri NASE, vođe sindikata, pronalazači, ali i ljubitelji ekstremnih sportova, borci za socijalnu pravdu, komunisti, a neretko i anarhisti. Oni se bore protiv konvencija, a stara pravila ruše ne da bi uspostavljali nova, već da bi nam dokazali njihovu uzaludnost i besmisao. Oni će u ovom periodu izaći u prvi plan. Mars u Vodoliji je uvek spreman da vam da neku fantastično progresivnu ideju, bilo da je reč o poslu, uređenju stana ili autfitu, pa mnoge očekuju promene i reforme na nekom polju. Kada je on aktuelan na nebu, u vazduhu se oseća elektricitet, uvek je pomalo napeto i skroz neizvesno.


Kada su emotivni odnosi u pitanju, ovaj pasionirani gejmer voli da prelazi nivoe i u ljubavi, pa što više neizvesnosti i mozgalica, on je srećniji. Slobodu mu ne možete uzeti i kada je najzaljubljeniji. S njim možete da zaboravite konvencionalan odnos i da se spremite za kosmičku vezu posle koje više nikada nećete poželeti da se vratite na zemlju među obične smrtnike. 

shutterstock.com

Mars je zaljubljen u progresivne ideje


Oni koji imaju ovaj Mars u natalnoj karti razlikuju se u zavisnosti od njegove postavke. Kada je ovaj Mars dobro aspektovan, on daje humanu prirodu, okrenutu ljudima koje bez razlike smatra braćom. Uvek radi u interesu celog čovečanstva. Zaljubljen je u progresivne ideje, egzaltiran u zanosu i rasipa svoju energiju boreći se za ideju koja je za njega važnija od svega. U ljubavi daje slobodu, ima sposobnost jakog zanosa i konstruktivan je. Loše položen Mars može dati mizantrope, ekscentrične osobenjake, sklonost porocima, a pre svega kocki, neljubaznost, hladnoću u ljubavi.

Kada uđe u znak Vodolije, gde će se zadržati sve do 22. marta, zavladaće atmosfera pobune, lične i one socijalne. Bićemo hrabriji da kažemo ono što mislimo i pobunimo se protiv okolnosti koje nas sputavaju. Vodolija je znak koji ne voli da menja sebe, ali voli da menja ljude u okruženju. Tako će biti i tokom tranzita ovog Marsa, koji je veliki reformator.


Već na samom ulasku 13. februara, možemo da očekujemo mnogo pobuna, štrajkova, zahteva za socijalnom pravdom i promenom uslova, rečju početak kraja zastarelih formi funkcionisanja i najava jedne nove energije, koja će biti dominantna u budućnosti. Na ličnom planu ćemo osetiti unutrašnju težnju i neophodnost da delujemo u pravcu promene, pa će biti dovoljan mali povod da započnemo s akcijom. I ne samo da ćemo ustati u svoje ime, već ćemo imati potrebnu hrabrost da reagujemo i za druge. Bićemo manje sebični, ali i manje emotivni, nastupićemo racionalno i potpuno svesno preuzeti rizik, kako za sebe tako i za druge. Ovo je period kada smo mnogo više okrenuti novim tehnologijama, pa će mnogi poželeti da se ponove i modernizuju baš u tom smislu. Poželećemo da stare stvari radimo na novi način i da ih modernizujemo. Nećemo reagovati na uobičajen način, već ćemo spontano težiti da budemo drugačiji i prevaziđemo stare obrasce ponašanja i to će nam ići od ruke potpuno prirodno.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)