Horoskop

OVOG VIKENDA PLANETA KARME NASTAVLJA DA KROJI SUDBINU: Saturn završava retrogradni hod, naučene lekcije su neprocenjive! (FOTO)

Srećna Republika otkriva i koja četiri znaka će već ovog vikenda osetiti uticaj zvezda na svojoj koži.

04.11.2023 09:00

OVOG VIKENDA PLANETA KARME NASTAVLJA DA KROJI SUDBINU: Saturn završava retrogradni hod, naučene lekcije su neprocenjive! (FOTO)
shutterstock.com

Saturn, planeta za koju astrolozi kažu da određuje našu sudbinu, od marta 2023. godine je u horoskopskom znaku Riba, a tu će ostati sve do 2026. godine. Od 17. juna započeo je svoj retrogradni hod koji nas je sve dobro protresao i podsetio na greške iz prošlosti. Retrogradni tranzit Saturna konačno se završava danas, 4. novembra, ali ova planeta nastavlja sa lekcijama.

Kao suva planeta koju često zovu učitelj i mučitelj kad se nađe u nežnim i empatičnim Ribama dobijamo spoj dve na izgled nespojive stvari - disciplinu i nežnost, rad i maštovitost, karmu i duhovnost... Ali, to je samo tako na prvi pogled. Retrogradni Saturn bio je period straha, neizvesnosti i komplikacija, a kad konačno krene unapred shvatićemo koliko su lekcije koje smo učili prethodnih meseci bile neophodne za naše dobro. Ako ste mislili da će sad biti lakše, grdno ste se prevarili. Ipak je Saturn  planeta mudrosti koja štedljivo deli svoje darove, i sve to prema zasluzi. 

Srećna Republika otkriva i koja četiri znaka će već ovog vikenda osetiti preokret iz retrogradnog u direktan hod Saturna na sopstvenoj koži.

Shutterstock

Saturn je otplesao svoj retrogradni ples

1. Ovan - Iskoristite naučeno

Retrogradni Saturn je predstavljao svojevrsni test za rođene u znaku Ovna. Kao vatreni znak i predvodnik, Ovan je navikao na aktivan način života, a u periodu retrogradnog Saturna morao je značajno da uspori i krene zaobilaznim putem. Upravo ova zaobilaznica vodila ga je da uroni u svet fantazije i podsvesti, da shvati šta ga tačno tamo privlači. Saturn je nastojao da pokaže Ovnovima u kojim oblastima im nedostaje kontrola. Trebalo bi da su naučili lekciju koju će iskoristiti da unaprede svoje naredne zacrtane ciljeve.

2. Blizanci - Promene u poslu

Posao je oblast na koju je najviše uticao retrogradni Saturn. To je dovelo do promena, a Blizancima nije bilo nimalo lako da se nose sa njima. Tokom retrogrdanog Saturna Blizanci su mogli da nauče kako da se izbore sa stresom koji je neizostavni deo njihovog posla i da ga okrenu u svoju korist. Ta lekcija će im mnogo značiti u daljoj karijeri.

shutterstock.com

Blizanci su naučili važne lekcije iz oblasti posla

3. Devica - Bolje vreme za emocije

Prisustvo Saturna je još jedan test snage za Device, ali za razliku od Ovna, pripadnici ovog zemljanog znaka mnogo bolje razumeju poruke koje im šalje Saturn i na kraju će izvući važne poruke iz ovog nimalo lakog perioda. Tema emotivnih veza bila je važna za sve Device poslednjih meseci dok se Saturn kretao kroz njihovu sedmu kuću. Device su imale premalo vremena da postave prioritete u emotivnoj vezi, ali po prelasku Saturna iz retrogradnog na normalan tok sve su bolji uslovi za tako nešto. Devicama se savetuje da iskoriste sva prethodna novostečena znanja i iskustva da ovoga puta ne budu povređene kada Saturn najzad krene normalnim tokom. 

4. Ribe - Učenje zrelosti i samopoštovanja

Ribe su možda najviše bile na udaru na retrogradnom putu Saturna. Mnogi pripadnici ovog znaka imali su osećaj kao da teret celoga sveta nose na svojim leđima. Najvažnija lekcija retrogradnog Saturna za Ribe je obnavljanje samosvesti. Saturn je na razne načine iskušavao i opteretio Ribe, možda više od svih ostalih znakova, ali ne bez razloga. Sve ima svoju svrhu, pa bi tako Ribe na kraju trebalo da pokažu neku drukčiju verziju sebe, onu koja je zrelija i sa više samopoštovanja nego što se od njih očekivalo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)