Horoskop

OVNOVI ĆE GORETI OD STRASTI, BIKOVI ULAZE U ZABRANJENU VEZU, A LAVOVI, SPREMITE SE ZA BURU NA POSLU: Jun donosi more promena, otkrivamo šta vas čeka u njegovoj prvoj nedelji!

Zvezde nisu mirovale ni u ovom periodu, pa su pripadnicima svih znakova horoskopa pripremile mnogobrojne izazove.

bySrećna Republika

28.05.2023 18:01

OVNOVI ĆE GORETI OD STRASTI, BIKOVI ULAZE U ZABRANJENU VEZU, A LAVOVI, SPREMITE SE ZA BURU NA POSLU: Jun donosi more promena, otkrivamo šta vas čeka u njegovoj prvoj nedelji!
shutterstock.com

Donosimo vam najdetaljniji nedeljni horoskop za period od 29. maja do 4. juna. Ulazimo u novi mesec, zato bi svaki znak Zodijaka trebalo da se pripremi za more promena

 

shutterstock.com

Ovan

Ovan - Buđenje energije

POSAO: Ovnovima nije prijala energija u prethodna dva meseca, a sada bi moglo da se kaže da su posle dužeg vremena na svom terenu. Bude se vaši unutrašnji impulsi, a i neki spoljašnji faktori nagoveštavaju promene koje se kreću u dobrom pravcu. Ako se kod nekih Ovnova još nije dogodio nagli skok energije jer je potrebno vreme da se adaptiraju i pokrenu, trebalo bi malo da sačekaju. Bićete zadovoljni što ste se aktivirali, ali ako osetite zamor, ipak je bolje da malo usporite. Nemojte da idete preko svojih mogućnosti jer može da dođe do pada kvaliteta i bespotrebnih grešaka. Ove nedelje mogla bi da se dovede u pitanje vaša organizacija, pa je i zbog toga potrebno da usporite da biste mogli sve da ispratite, ali i da prebacite odgovornost na druge jer nije u redu da sve stavljate na svoja pleća. Od vas zavisi da li će kvalitet biti prepoznat i koliko ste se do sada izborili da podignete finansije na viši nivo. Ako ste radili na tome u prethodnom periodu, ove nedelje očekujte povišicu ili veću isplatu. Moguće je da nešto dolazi s malim zakašnjenjem. Stvari su se pokrenule, a do 5. juna dobićete konačno prve rezultate. Budite u skladu sa situacijom, ne terajte druge da žure, ne obećavajte ono što ne možete da ispunite, pa ćete dobiti podršku i razumevanje ljudi s kojima radite. U prethodna dva meseca je postojala situacija na koju niste mogli da utičete, pa ne može sve preko noći da prođe.

LJUBAV: Ovnovi koji su u braku ili vezi neće gubiti nijedan trenutak da pokažu želju i strast da se otvore i aktiviraju na ljubavnom planu. Važno da se ne dešava sve po svaku cenu i da nemate prevelika očekivanja. Partner će biti zadovoljan zato što ste, pre svega, raspoloženi, ali i ravnopravni u razgovoru i odlukama i iskreni. Moguće je da ćete imati više susreta s rodbinom i porodicom, a moguća je poseta iz inostranstva. Ovo je odlična nedelje i za putovanje ili planiranje istog. Slobodnim Ovnovima se smeši nova ljubav, o kojoj su maštali i sanjali. Bitno je da ne forsirate bliskost i ne tražite od suprotne strane više pažnje nego što je potrebno, najbolje je da pustite da se sve odvija spontano.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s nogama i srcem. Moguća je malaksalost, možete biti ponekad i nervozni.

SAVET: Poštujte okolnosti koje vam se dešavaju i ispratite ih. Budite taktični i strpljivi jer sve ide nabolje

shutterstock.com

Bik

Bik - Osetljivi i zaljubljeni

POSAO: Bikovi će dešavanja ove nedelje, ali i narednih nekoliko meseci, doživljavati lično i saosećati s mnogim stvarima. Davaćete se bezrezervno i biti posvećeni i angažovani na nekom projektu. Iz dana u dan vaša aktivnost biće sve jača, ali će biti vidna bliskost s ljudima s kojima radite i sarađujete. Pristup i način bi mogao da iznenadi i vas same, a svima će biti jasno da su se okolnosti promenile i da treba da se sagledaju sa šireg nivoa. Neće vas doživljavati sebično, već kao izuzetno osećajnu i subjektivnu osobu. Prenaglašene su strasti i emocije, pa nećete moći da se isključite ili izmestite kao ranije. Okolnosti su drugačije, pa je potrebno da zastanete i malo razmislite. Bićete konstruktivni i funkcionalni, biće vam pružene nove mogućnosti, ali će možda biti potrebno da vas neko usmeri i profiliše. Neće vam biti lako da sami to uradite, pa nemojte da odbijate pomoć. Treba da pređete na neki viši nivo, ali ne možete da vidite gde je balans i kada prelazite granicu. Pojačao se potencijal i kvalitet, pa finansijska satisfakcija nije upitna. Izlazite iz šablona, pa nemojte ni da se ljutite ako vam neko uputi kritiku jer je dobronamerna. Može vam se učiniti da je to napad na vas i da nije opravdan, ali situacija je upravo suprotna.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzeti Bikovi bi mogli imati nesporazume i češće svađe i sukobe s partnerom. Bićete u isto vreme osetljivi, ali i povređeni jer neke stvari neće biti onakve kako ste zamislili. Probajte da spustite loptu i čujete šta partner misli. Bikovi koji imaju decu više vremena će provoditi s njima i rešavati probleme koji se tiču njihovih najmlađih članova porodice. Slobodni Bikovi bi mogli imati strastvenu avanturu s osobom koju su upoznali na putu ili je često u njihovoj blizini. Sve bi moglo da se desi iznenada, pa ni sami nećete znati šta vas je snašlo. Nije isključena ni tajna ili zabranjena veza u koju mogu da uplove i zauzeti i slobodni Bikovi. Ljubav će se osetiti u vazduhu i na vašim obrazima.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu treba da povedete računa o kardiovaskularnim problemima i stomaku. Povedite računa o ishrani. Krajnje je vreme da započnete drugačiji režim i zdravije se hranite.

SAVET: Ne prepuštajte se isuviše hedonizmu

shutterstock.com

Blizanci

Blizanci - Rastrzani na sve strane

POSAO: Blizanci, srećan vam rođendan! Ušli ste u življu i dinamičniju fazu, kada će biti aktivirani komunikacija i dešavanja na poslovnom planu. Sve što budete radili, radićete s mnogo više elana i posvećenosti, što će kod vas, a i kod drugih ljudi, ostaviti pozitivan efekat. Imate više potencijala nego što možete da iskoristite, pa u nekim situacijama se možete osećati rastrzano ili kao da ste se rasplinuli na više strana. Zato se potrudite da ipak ne idete mnogo u širinu da ne biste napravili konfuziju i zagušenje. Trudite se da budete konkretni i jasni da biste postigli da sve uradite i isproveravate. Skloni ste da mnogo toga započnete, ali zato postoji bojazan i da ne završite isto, a onda biste mogli da se razočarate. Imate dar da pokrenete i neke druge ljude i napravite sistematizaciju na poslu. Ove nedelje biste mogli imati vrlo važan poslovni poduhvat, koji ćete morati dobro da proverite. Radi se o nečemi što ima tendenciju da traje, ima dugoročnu viziju, ali traži i obazrivost jer će biti dosta promena. Ako vam je to zaista važno, fokusirajte se i koncentrišite maksimalno. Na finansijskom planu ovo je mnogo dobra nedelja za uvećanje zarade. Priliv novca može stići s više strana, ali biste mogli imati i neke rashode u vezi s kućom. Moguće je kraće putovanje ili poseta rodbine.

LJUBAV: Na emotivnom planu Blizanci se nalaze u veoma važnoj fazi kada bi trebalo da razreše neke važne stvari u odnosu i povuku konkretne poteze. Trudićete se da unesete više živosti i optimizma i pokrenete partnera. Reći ćete šta vam je značajno i bitno i nećete odustajati od aktivnosti koje ste naumili. Nemojte se povlačiti da ne biste zbunjivali partnera promenom ponašanja i raspoloženja. Neće vas držati mesto, pa ćete često izlaziti i viđati se s ljudima, a moguće je i zajedničko putovanje. Slobodnim Blizancima će biti usijan telefon od poruka i poziva. Bićete često u društvu i veoma zapaženi od suprotnog pola, ali će vama sada biti najvažnije da se zabavljate.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu nećete imati većih problema. Imaćete jak i naglašen adrenalin, pa su mogući kardiovaskularni problemi. Probajte da napravite balans. Telo traži da se odmori. Povedite računa u saobraćaju.

SAVET: Ne nasedajte na provokacije

shutterstock.com

Rak

Rak - Potreba za mirom

POSAO: Dragi Rakovi, ovo je nedelja u kojoj ćete uspeti da realizujete dobar deo onoga što ste planirali i pratiće vas dobro raspoloženje i optimizam u pogleda novih projekata koje započinjete. Na poslovnom planu imate potrebu za akcijom i praktičnim delovanjem, koje daje konkretne rezultate. U petak možete da ostvarite dobru finansijsku saradnju s inostranstvom koja može biti plod višemesečnih napora da dođe do ove realizacije. Povedite računa da proveravate sve što radite da vam ne bi promaklo nešto važno zbog trenutne uljuljkanosti. Neki Rakovi maštaju o preseljenju u inostranstvo, pa će možda sada poželeti da realizuju taj svoj dugogodišnji san, a neki će samo putovati. Krajem nedelje počinjete s realizacijom novih projekata i to će za vas doći nekako iznenada. Bez obzira na to da li ste se za to pripremali ili ne, imaćete osećaj da se stvari odvijaju prebrzo i da se od vas traži da delujete bez razmišljanja. S druge strane, to ne bi trebalo da vam predstavlja problem pošto imate dosta ideja i brzo razmišljate onda kada je najkritičnije. Neko od prijatelja mogao bi da vam ponudi saradnju na jednom kraćem projektu, a ovo je dobar period i za timski rad ukoliko se unutar grupe poštuje individualnost i sloboda. Kada su u pitanju vaše finansije, novac vam dolazi kroz saradnju s inostranstvom i sada je najbolje da se koncentrišete na taj izvor prihoda. Isplata krajem nedelje, a u prvoj polovini sedmice povedite računa o troškovima.

LJUBAV: Na emotivnom planu Rakovi koji su u braku ili vezi imaju pred sobom romantičan period s partnerom, ispunjen obostranim razumevanjem, koje funkcioniše na intuitivnom nivou. Zajedničko putovanje i trenuci koje ćete pamtiti su ono što će obeležiti nedelju koja je pred vama. Prijaju vam mir i tišina, pa s partnerom provodite vreme daleko od ljudi. Rakovi koji su trenutno slobodni, mogu poželeti da se malo udalje od buke svakodnevnih dešavanja i otputuju na neko vreme da bi se odmorili od svega. Upravo daleko od kuće možete sresti osobu koja će brzo uspeti da osvoji vaše srce i zadobije vaše poverenje za kratko vreme. Prepustite se emocijama i uživajte u novoj ljubavi.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju vaše zdravlje, imaćete potrebu za povećanom fizičkom aktivnošću pošto osećate da imate višak neiskorišćene energije.

SAVET: Ponekad je dobro da se povučete

shutterstock.com

Lav

Lav - Želja za promenom

POSAO: Dragi Lavovi, ovo je period u kom akcenat stavljate na unutrašnje procese koji su nedostupni javnosti, dok je na polju karijere i posla i dalje burno. Već neko vreme imate nezadovoljstvo i potrebu za promenom koja mora biti dubinska. Osećate zamor koji je delimično uslovljen dugogodišnjim statusom kvo i više vam nije dovoljno saznanje da će u jednom trenutku sigurno doći do promene, već osluškujete sebe u želji da shvatite šta je to što stvarno želite i možete da promenite sada. Nemate potrebu da svoje misli i osećanja delite s drugima pošto i sami još ne znate kakva će biti vaša konačna odluka u pogledu promena koje želite da napravite. Neki Lavovi će promeniti posao, neki će se odlučiti za prekid emotivnog odnosa koji osećaju kao toksičan, a neki će pak odlučiti da menjaju način na koji su živeli do sada. Dešavanja na poslovnom planu koja će se intenzivno ispoljiti krajem nedelje ići će u prilog vašim razmišljanjima o neophodnosti promene. Imate potrebnu lucidnost i jasnovidost da razlučite šta je ispravno za vas i da u skladu s tim i pristupite. Na finansijskom planu novac vam dolazi kroz partnerske poslove i poslove koje uglavnom držite u tajnosti. Možete imati jaču želju za trošenjem, ali vam to u ovom trenutku ne može pričiniti finansijsku štetu pošto novac ide ka vama koliko god ga trošili.

LJUBAV: Kada je u pitanju emotivni život, Lavovi koji su u braku ili vezi dobro su povezani s partnerom i tokom ove nedelje imaju potrebu da reše neke nejasnoće iz prošlosti koje ne moraju direktno da se odnose na vaš odnos, ali svakako utiču na njega. Intuitivno znate šta je najbolje za vašeg partnera i pomažete mu koliko je to u vašoj moći. Tokom ovog perioda postoji opasnost od tajnog zaljubljivanja ili ulaska u paralelnu vezu zbog jakih emocija koje ne uspevate da kontrolišete. Najbolje da se zadržite na platonskoj fascinaciji i da ne preduzimate konkretne korake. Lavovi koji su trenutno slobodni imaju po pitanju emocija povoljniju situaciju. Ako ste tajno zaljubljeni u nekoga, možete poželeti da napravite konkretne korake da bi se nešto pomerilo s mrtve tačke. Ako niste, sada bi mogli da se zaljubite i to veoma jako. Nekima se u život vraća osoba iz prošlosti s kojom i dalje osećaju povezanost.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu previše akcije može prouzrokovati stres.

SAVET: Ne plašite se promena, uradite ono što osećate da je ispravno

shutterstock.com

Devica

Devica - Vreme učenja

POSAO: Drage Device, ovo je period u kom uspostavljate harmonične odnose s okolinom i negujete timski pristup poslu uz jak individualni pečat. Izlazite iz perioda u kom niste bili svoj na svome, pa ste iz tog razloga bili veoma pasivni i skloni povlačenju. Sada osećate da se atmosfera menja i postaje vam lakše da se izrazite, naročito kada je u pitanju timski rad i saradnja s drugima. Imate sluha za potrebe ljudi s kojima sarađujete i za svakog ko stoji preko puta vas, pa će ljudi tokom ovog perioda više želeti da sarađuju s vama. Tokom ove nedelje neko od prijatelja vam može ponuditi saradnju koja će biti finansijski isplativa. Imate priliku i da ostvarite značajnu saradnju s inostranstvom, a otvaraju vam se i putovanja o kojima niste razmišljali do sada. Značajan aspekt za vas u ovom periodu predstavlja i edukacija i obrazovanje, a priliku za to ćete dobiti potpuno neočekivano. Moguće je da ćete se zainteresovati za neku oblast koja vam nije bila u sferi interesovanja, ali vam sada postaje važna. Dolazite do značajnih uvida koji vam mogu pomoći da definišete ciljeve za budućnost. Na finansijskom planu novac vam dolazi kroz saradnju s prijateljima, kao i kroz timski rad, koji je trenutno najisplativiji. Troškovi kroz prijatelje i investicije u nove tehnologije.

LJUBAV: Kada je u pitanju emotivni život, Device koje su trenutno u braku ili vezi imaju s partnerom odnos koji u prvi plan stavlja prijateljstvo i zajedničke ciljeve. To ne znači da u vezi nema ljubavi i strasti, ali ovi kvaliteti su vam sada mnogo bitniji. Partner razume vaše potrebe i daje vam do znanja da se u svakom trenutku možete osloniti na njega, što vam daje dodatnu snagu i sigurnost da primete kroz neki životni period koji može biti težak na trenutke. Device koje su trenutno slobodne mogu započeti vezu s osobom za koju ih vezuje dugogodišnje prijateljstvo ili s nekim koga su upoznale preko prijatelja. Ovo može biti veza koja će vam doneti rast u duhovnom smislu i upravo taj aspekt će vam biti najznačajniji. Duhovna povezanost koju osećate s ovom osobom emocije i fizički aspekt stavlja u drugi plan.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu osećate pad energije zbog tranzita Marsa kroz vaše 12. polje, a lako može doći i do hormonskog disbalansa.

SAVET: Posvetite se učenju i verujte u sebe

shutterstock.com

Vaga

Vaga - Nove ideje i stabilizacija u ljubavi

POSAO: Vage ove nedelje mogu da očekuju iznenadne i nepredvidive događaje koji mogu da budu u njihovoj režiji, ali i od okolnosti koje dolaze sa strane, ali će one i te kako uticati na sve pripadnike ovog znaka. Ove nedelje možete biti pokretač i vođa, ali i odličan sledbenik. Ono što vi radite može inspirisati druge i obrnuto, pa mnogo toga može da se nauči i vidi. Samim tim, možete uvesti neke novine, drugačiji pristup poslu i podići kvalitet poslovanja na viši nivo. Imate mnogo potencijala, ideja, a drugima će biti vrlo zanimljivo to što radite, ali se trudite da budete strpljivi i da ne stvarate tenzične reakcije da ne usporite proces. Obuzdajte adrenalin i kod sebe i kod drugih. Imate mnogo energije, snage, volje i hrabrosti, samo se trudite da ne budete previše agresivni i napadni. To bi moglo da donese neke sukobe na poslu. Na finansijskom planu možete da očekujete rast, ali je i na tom planu potrebno da budete obazrivi jer ćete biti skloni trošenju novca. Dolazi vam novac sa više strana, a najviše od partnerstva ili preko partnera. Ovo je sjajno vreme za učenje i usvajanje novih znanja, ali i za putovanje, pa nije isključena kombinacija uživanja i posla. Nadređeni će imati sluha za vas, pa je ovo pravo vreme da tražite sve što niste do sada mogli, a ako ste vi na toj poziciji, bićete u mogućnosti da izađete u susret zaposlenima.

LJUBAV: Vage koje su u vezi ili braku biće ispunjene i zadovoljne i na emotivnom planu, a sve to zbog ličnog zadovoljstva i podrške partnera i bliskih ljudi. Donećete neke važne odluke koje se tiču finansija i koje niste dugo mogli da rešite ili se usaglasite. Moguće je i kraće putovanje koje će učvrstiti odnos. Parovi koji imaju decu više će vremena provoditi zajedno i uživati u zajedničkim trenucima. Slobodne Vage bi ljubav mogle da pronađu u poslovnom okruženju ili preko prijatelja. Nagla osećanja i nalet strasti mogli bi da iznenade suptilnu i prefinjenu Vagu, ali teško da će moći da joj se odupru. Očekujte poziv osobe iz prošlosti.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu mogući su problemi sa cirkulacijom, hormonima i reproduktivnim organima. Pijte dovoljno tečnosti.

SAVET: Trudite se da budete iskreni

shutterstock.com

Škorpija

Škorpija - Veliki potencijali

POSAO: Škorpijama se budi polje karijere, pa bi ove nedelje mnoge stvari koje su planirale ili radile na njima mogle biti objavljene. Možete postići nešto veoma važno i značajno i uspeti da uradite ono što mnogima nije pošlo za rukom. Bićete efikasni i hrabri, pa ćete ostaviti veoma značajan utisak. Povlačićete poteze koji bi mogli mnoge da zadive, a i sami ćete shvatiti koliko ste sazreli u poslu. Ovo bi mogla da bude odskočna daska za vas, pa ćete pokazati da ste dostojni viših ciljeva i zadataka. Mnogi od vas će napredovati na polju karijere posle ovoga, neki će dobiti bolju poziciju, a neki povišicu. Ovo je velika promena, ali i iskustvo koje će vam mnogo značiti. Način na koji zračite privući će mnoge ljude da sarađuju s vama. Otvaraju vam se mnoga vrata i jasno vam je da možete da napravite dugoročne planove. Osećaćete izuzetnu snagu i jačinu zbog svega što vam se dešava jer ste svesni koliko ste doprineli. S druge strane, možete imati i neke izazove i u naletu snage koji imate napraviti ishitrene poteze. Vodite računa, ako vam se dogode takva iskustva, držite ih pod kontrolom jer bi sve moglo da ode u pogrešnom pravcu. Možete delovati egocentrično i autoritativno, što bi mnoge moglo da odbije. Postoji mogućnost usavršavanja, ali je moguće i putovanje. Studenti će imati uspeha u ovom periodu.

LJUBAV: Na emotivnom planu Škorpije će biti veoma primećene jer će zračiti nekom posebnom energijom. To može dovesti do ljubomore kod onih koji su u braku ili vezi. Mogli bi ugroziti postojeći odnosi zbog nekih novih reakcija bilo s vaše strane ili partnerove, a nije isključeno da na to može uticati i neka treća osoba. Smirite situaciju i probajte da sve stabilizujete. Neke Škorpije su zapostavile emotivne odnose, pa treba da se potrude da to isprave. Od vas zavisi opstanak veze. Slobodne Škorpije će zatvoriti vrata jednog starog odnosa koji nije funkcionalan da bi otvorile prostor za osobu koja je mnogo kvalitetnija. Moguće je da ste pored toliko osoba koje su zainteresovane za vas zbunjeni da odaberete koja je prava, ali je važno da slušate intuiciju i srce. Moguća je ljubav na putovanju ili s osobom s posla.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu je naglašena regeneracija. Usporite i zakočite kada je to potrebno da ne biste imali problema sa srcem i kičmom. Ne dozvolite da vas sila i moć zavedu.

SAVET: Razvijajte se u dobrom pravcu, ali ne na štetu drugih 

shutterstock.com

Strelac 

Strelac - Rezultat više

POSAO: Strelčevi se nalaze na svom terenu i sve što rade, čak i bez velikog truda, daće kvalitet i vrednost. Ležerni ste i doprinosite i omogućavate da ljudi u interakciji s vama dobiju rezultat, dobro urađen posao, a možda i više nego što su očekivali. Nesebično ćete deliti sve što znate i imate bez obzira na to koju ćete finansijsku nadoknadu imati. Sve što budete radili, biće i praktično, samo će efekat biti daleko snažniji nego ranije. Bićete dobro organizovani i imati dobar sistem vrednosti. Promene vas očekuju i na materijalnom planu, što je logičan sled događaja. Ovo je veoma dobar period za bilo kakva ulaganja, podizanje kredita i svaki vid reforme u poslovanju. Imate podršku i poverenje drugih ljudi, pa neće moći niko i ništa da vas zaustavi u planovima, a posle 5. juna će vam biti jasno šta ste postigli. Prolazite kroz važan proces transformacije i neke možda specifične momente. Dobro ćete zapažati reakciju drugih ljudi i uspeti da proniknete u njihovu suštinu, pa ćete u ovom periodu imati naglašenu intuiciju i psihološki pristup. Nećete želeti mnogo da se pravdate za to što jeste i što radite, pa pazite da nesvesno ne budete arogantni i neprijatni. Neki Strelčevi bi mogli da sarađuju s nekim od prijatelja, dok bi neki mogli da pokrenu posao s partnerom.
 
LJUBAV: Strelčevi koji su u braku ili vezi žele da promene način života, pa će s partnerom bez ikakvog uslovljavanja pokrenuti sve ljude oko sebe. Vi ste ta osoba koja krči put i vuče poteze koji imaju snagu i jačinu. Partneri koji neće moći da vas prate ili sustignu vaš način života moraće sami da uvide da ste vi taj pokretač u vezi i bez sujete i ega isprate vaš ritam. Kod vas je sve prirodno i spontano i to će morati da shvate i vaši najbliži. Jaz koji je između vas može da se premosti samo razumevanjem i prihvatanjem. Slobodni Strelčevi gaje simpatije prema osobi koja je u potpunosti različita od njih i ima potpuno drugačija načela i stavove. Moguće je da postoji razlika u statusu ili godinama. Iako ste svesni da radite sve dobro za osobu koja je potencijalni partner, morate prihvatiti činjenicu da nemaju svi iste poglede, shvatanja i težnje.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, nećete imati većih problema. Mogući su problemi sa cirkulacijom i pritiskom.

SAVET: Ove nedelje imaćete ulogu da pomognete nekome ili budete nečiji mentor 

shutterstock.com

Jarac

Jarac - Ispunjenje želja

POSAO: Dragi Jarčevi, ove nedelje fokus je na komunikaciji i kreativnom izražavanju na svim nivoima. Ovo je dobra nedelja za zaključenje kratkoročnih poslova i potpisivanje ugovora, s tim da morate dobro da obratite pažnju na svaki detalj onog što potpisujete. Može vam se potkrasti greška koja neće dovesti do negativnih posledica, ali vas ipak može namučiti u određenom segmentu. Unosite harmoniju u sve odnose koji vas okružuju i tokom ove nedelje imate odličnu šansu za poboljšanje odnosa koji zahtevaju neke promene. Komunikacija vam ide odlično i sve rešavate suptilno i s mnogo uspeha. Ne nedostaje vam ni kreativni aspekt, koji je posebno naglašen krajem nedelje, kada ćete imati nove ideje, koje ćete uspeti da integrišete u poslovanje, bilo da radite za sebe ili ste deo većeg kolektiva. Tokom ovog perioda imate potrebu za slobodnim izražavanjem kreativnosti, pa nećete tek tako pristati na kompromis ukoliko neko od kolega pokušava da vas u tome spreči. Imate odlične odnose s mlađim saradnicima, koji vas razumeju na pravi način i pomažu vam da zamisli lakše sprovede u delo. Na finansijskom planu novac vam dolazi kroz saradnju s bliskim ljudima, ali i kroz saradnju s braćom i sestrama. Isplate kroz jednokratne poslove realnije su od prihodovanja kroz dugoročna angažovanja. Trošite na zajedničke akcije s partnerom i zbog toga možete osetiti nelagodu pošto je partner široke ruke i, prema vašem mišljenju, sklon rasipanju.

LJUBAV: Kada je u pitanju emotivni život, Jarčevi koji su u braku ili vezi imaju odličnu komunikaciju s partnerom i u planu su zajednička putovanja. Dobro se razumete i nema potrebe za nekom preteranom komunikacijom i nepotrebnim pojašnjenjima. Partner ima pojačanu potrebu za izražavanjem osećanja, što vi razumete i prihvatate. Jarčevi koji su trenutno slobodni imaju mogućnost da započnu ozbiljnu vezu s osobom koja im se sviđa već duže vreme i od koje pomalo zaziru. Možda zbog straha od razočarenja ili od toga da će druga strana biti razočarana, ali ubrzo ćete shvatiti da nema razloga za strah.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, mogu se javiti problemi s reproduktivnim organima i sklonost upalnim infekcijama, pa nemojte ignorisati određene simptome.

SAVET: Idite za svojim željama bez straha

 

shutterstock.com

Vodolija

Vodolija - Pojačan nemir

POSAO: Drage Vodolije, ovo je nedelja u kojoj ćete biti zauzete rešavanjem određenih praktičnih pitanja, a bavićete se i rešavanjem nekih privatnih pitanja. Realizacija vam tokom ove nedelje ide odlično i sada je trenutak za rešavanje svih praktičnih stvari koje zahtevaju rutinsko delovanje i detaljnu razradu. Poslovni segment vam je veoma važan i veći deo energije usmeravate u rešavanje problema koji su se javili u prethodnom periodu. S kolegama se dobro slažete i jasno vam je da vas uvažavaju i podržavaju u poduhvatima. Vodolije koje se bave privatnim poslom mogu krajem nedelje imati neke iznenadne situacije, koje će ih navesti na ozbiljno razmišljanje o promenama u poslovanju. Cele nedelje možete osećati povećanu nervozu i nemir, kojima ne uspevate da odredite uzrok. Možda i ne postoji neki konkretan razlog za takvo stanje, već je samo u pitanju prolazna uznemirenost i stres, koji se u vama nakupio tokom prethodnog perioda. Sam kraj nedelje donosi vam iznenađenja na poslovnom planu i situacije koje zahtevaju brzo delovanje i instant akciju, kao i nova poslovna rešenja, koja vas mogu odvesti u sasvim drugačijem pravcu. Na finansijskom planu situacija je dosta povoljna i novac stiže bez kašnjenja od posla kojim se svakodnevno bavite. Jedina opasnost je povećana sklonost ka trošenju i situacije u kojima vam novac, prosto, klizi kroz prste, a da ni sami ne znate gde odlazi.

LJUBAV: Kada je u pitanju emotivni život, Vodolije koje su u braku ili vezi imaju potrebu za konkretnim potezima partnera, koji bi im olakšali svakodnevno funkcionisanje. S druge strane, u kući osećate pojačanu nervozu i anksioznost, što je naročito izraženo krajem nedelje. Pokušajte da poštedite partnera izliva nezadovoljstva pošto ste svesni da on nema udela u ovom vašem stanju. Potrudite se da ne reagujete za svaku sitnicu i izbegavajte stresne situacije. Vodolije koje su trenutno slobodne nalaze se u boljem položaju od zauzetih pošto mogu da se osame u trenucima kad osećaju pojačan stres i nezadovoljstvo. Jedan susret preko posla može vam promeniti raspoloženje i navesti vas da promenite status slobodnjaka. 

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu mogući su problemi s urinarnim traktom, a kod muškaraca prostatom.

SAVET: Bavite se praktičnim pitanjima

shutterstock.com

Ribe

Ribe - Vreme za razgovore

POSAO: Drage Ribe, akcenat će biti na svakodnevici i poslovnim dešavanjima, a bitan segment za ovu nedelju predstavlja i komunikacija s najbližom okolinom. U prvoj polovini nedelje najviše uspeha imaju Ribe koje se bave privatnim poslom. Konačno se pokreću poslovi na koje ste čekali duže vreme i sada već možete da razmišljate o proširenju posla ili jačem pozicioniranju na tržištu. Mnogi pripadnici znaka mogu upravo tokom ovog perioda da preuzmu odgovornost za porodični posao ili pokrenu sopstveni biznis, koji ih može učiniti prepoznatljivim u oblasti kojom se bave. Pripazite u prvom delu nedelje na poslovna obećanja koja dajete ljudima s kojima sarađujete ili klijentima pošto mogu ostati neispunjena zbog loše procene, a to vam može prouzrokovati probleme u daljem radu. U drugom delu nedelje nizaće se povoljne prilike za poslovne aktivnosti koje uključuju kreativnost, pa će ova situacija najviše pogodovati Ribama koje se bave umetnošću ili kreativnim zanimanjima. Komunikacija s bliskim saradnicima je odlična i sada je trenutak da iskažete sve ono što u prethodnom periodu niste imali priliku. Na samom kraju nedelje jedna situacija vas može isprovocirati da reagujete neprimereno autoritativno i da ostavite utisak osobe koja se slepo drži svojih uverenja i kada je očigledno da nije u pravu. Na finansijskom planu novac vam dolazi kroz kratkoročne poslove i saradnju s bliskim ljudima, braćom i sestrama. Novac najviše trošite na svakodnevni život, a mogući su i troškovi vezani za automobil ili tehniku.

LJUBAV: Kada je u pitanju emotivni život, Ribe koje su u braku ili vezi usmerene su na partnera i dom. Važno vam je da što više vremena posvetite partneru i deci, a ako ih nemate, ovo je period u kome ćete razmišljati kako da se ostvarite u ulozi roditelja. Potencijalni problemi mogu da nastanu zbog vaše pojačane poslovne aktivnosti. Ribe koje su trenutno slobodne imaju priliku da nakon jednog neočekivanog susreta započnu vezu s osobom koja će im probuditi najdublje emocije i pružiti im sigurnost o kojoj sanjaju. U pitanju je neko ko zrači toplinom i sigurnošću koja vam je u ovom trenutku najpotrebnija.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu povedite računa o ishrani pošto možete imati probleme s varenjem i digestivnim traktom.

SAVET: Čuvajte bliske ljude i budite otvoreni u komunikaciji s njima

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)