Horoskop

SNAŽAN UDARAC MARSA RAZORIĆE MNOGE VEZE: Ključan period je od 25. marta do 20. maja, a evo šta nas očekuje!

Planeta Mars 25. marta konačno je izašla iz znaka Blizanaca i prešla u znak emotivnog Raka gde će boraviti do 20.maja, a to pojedinim znacima ne ide u prilog.

04.04.2023 09:00

SNAŽAN UDARAC MARSA RAZORIĆE MNOGE VEZE: Ključan period je od 25. marta do 20. maja, a evo šta nas očekuje!
shutterstock.com

Mars u Raku u natalnoj karti generalno ukazuje na osobu kojoj u određenim životnim prilikama može biti teže da kontroliše svoja osećanja i da usmerava svoju energiju u pravcu pozitivnih i konstruktivnih promena u životu. Takav Mars je u padu i ne smatra se povoljnim položajem, ali u slučaju određenih dobrih aspekata ta nepovoljnost može biti znatno umanjena. Odbrambeni Mars, koji napada i juriša tek onda kad više nema gde i kad ga život satera u ćošak. Opasnost oseća intuitivno, iz stomaka, bolje od bilo koga drugog, a dom i porodica su uvek na neki način ugroženi. Ako nije u pitanju spoljni faktor, onda su u samoj kući prisutne svađa i trzavice. On se u kući umara, diže tenziju i viče, a ni sam ne zna zašto, postaje lako razdražljiv prema onima koje najviše voli. I tako taj Mars sam sebe iscrpljuje do trenutka u kome shvati da je strah od gubitka doma i onih koje smatra porodicom ono što ga čini grubim i netolerantnim.

Mars u Raku su svi oni koji se u okviru porodice žrtvuju jedni za druge i svu energiju podrede toj žrtvi, pa su to roditelji koji rade nekoliko poslova da bi pomogli detetu da u nečemu uspe. To je i muškarac koji će pre biti u kafani nego kod kuće i koji će često tugu rešavati alkoholom, a često se i potući. To je nož u stomak, ali i carski rez kod žene, problemi sa želucem i čir kao posledica nervoze, koja kuva u stomaku uvek kada nas nešto ugrožava. Borba za nasledstvo i svađe oko nasledstva, borba da se dođe do sopstvenog doma, naročito ako je taj Mars položen u četvrtom polju ili je u aflikciji sa Saturnom i Mesecom.

shutterstock.com

Kreće brdo promena

Ovaj tenutak simbolišu i poplave u kući, ali i požari, kao i sva spaljena ognjišta i oni koji su ih u kolonama napuštali zbog rata, pa počinju iz početka u tuđini. To su sva nasilje ukućana ili partnera, kao i svi koji spas traže u sigurnoj kući. Međutim, ovo je i velika izdržljivost i snaga koja se javlja onda kada smo najslabiji i gotovo poraženi. Kao bokser koji se u poslednjem trenutku, kada je nokaut gotovo izvestan, podiže s poda i nastavlja borbu, tako i ovaj Mars pobeđuje onda kada je najumorniji, u tački u kojoj su od njega svi već odustali. I upravo u toj izdržljivosti leži njegova snaga koja ga tera da ide dalje i onda kada ni sam ne veruje u pobedu, stiže na cilj umoran. 

U periodu koji je pred nama, od 25. marta do 20. maja, možemo da iskoristimo našu snagu i energiju i postignemo ono što zahteva izdržljivost i borbu na duge staze. Možda smo dosad na tom polju gubili, ali vreme je da krenemo u realizaciju i konačno pobedimo. Tokom ovog perioda izvesno je da će biti dosta selidbi, a mnogi će otići trbuhom za kruhom. Mogući su kvarovi električnih uređaja, opekotine i povrede u kući, poplave, požari. Neko će lek za tugu i anksioznost tražiti u alkoholu, neko će baš u ovom periodu da krene na plivanje i opuštaće se u zatvorenom bazenu, zavisi od situacije. Izvršitelji koji kucaju na vrata i iseljavaju ljude iz domova, ali i organizovane akcije protiv takvih postupaka i briga za sve one koji bi mogli da ostanu bez krova nad glavom. Zato su to i sve organizacije koje se bave zaštitom prava na stanovanje, kao jednog od elementarnih ljudskih prava. To je zaštita slabih i nemoćnih, onda kada prepoznamo i prihvatimo sopstvenu slabost, koju mrzimo, pa nam je lakše da je projektujemo na druge nego da prihvatimo i taj deo sebe.

shutterstock.com

Budtite spremni na turbulentan period koji je pred nama 

Očekivanja od drugih da znaju šta želimo, a istovremeno ne pričamo o svojim osećanjima, pa se onda ljutimo kad otkrijemo da drugi baš i ne umeju da nam čitaju misli. Povećana osetljivost, samim tim, i uvredljivost. Promenljivost u akcijama, krenemo odlučno na jednu stranu, pa onda promenimo pravac. To je Mars koji ne voli kritiku, pa radije ne odaje planove o kojima više voli da ćuti. Bitna mu je tradicija i voli domovinu, pa će tokom ovog perioda biti važno da sačuvamo ono što je naše i bićemo osetljivi po tom pitanju. Ako neko slučajno pokuša da povredi ljude koje volimo ili ugrozi ono što nam je suštinski važno, naša reakcija može biti preterana i agresivna u odbrani zbog osećanja koja su intenzivna i Marsa koji ne zna šta s njima da radi, pa se brani grubošću.

Najbolje će proći ljudi koji jasno prepoznaju i prihvataju osećanja i slabosti, pa umeju da kanališu energiju ovog Marsa na najbolji način. Tokom predstojećeg perioda možemo nailaziti na ljude koji su preterano zaštitni ili pasivno agresivni. Muškarci mogu osećati bes prema ženi, majci, sestri ili ćerki.

shutterstock.com

Podredite sebe cilju

Podznak Vaga Tranzit Marsa kroz vaše 10. polje donosi mnoge zanimljivosti kada je reč o karijeri. Mogući su usponi i padovi na nekim vodećim pozicijama, pa se suočavate s ljudima koji odlučno idu ka cilju, ne štedeći druge i potežući familijarne veze. Mogući su i otkazi i nagli odlasci s dosadašnjih pozicija, a za one koji ostanu na trenutnom poslu sledi značajno povećanje obaveza. Savet za vas je da budete ambiciozni i izborite se za svoje mesto pod suncem.

Podznak Škorpija Tranzit Marsa u vašem devetom polju tera vas da se pokrenete s mrtve tačke i uradite nešto da biste realizovali ono o čemu maštate. Bilo da je reč o preseljenju u inostranstvo, kupovini stana ili kuće ili nekom vidu edukacije koja je za vas nešto poput želje iz detinjstva. Mogući su nagli odlasci u inostranstvo i mnogo tenzije. Savet je da budete operativni i realizujete sve ono o čemu godinama pričate sebi i drugima.

Podznak Strelac Tranzit Marsa kroz vaše osmo polje donosi energetski naboj, pa ćete se mnogo trošiti kroz posao, naročito ako ste privatnik. Otvaraju se i neka pitanja iz prošlosti, povodom kojih možete reagovati prilično emotivno i burno. Tokom ovog perioda pojačan vam je i libido, a novac trošite lakše nego inače. Mogući su problemi s novcem kod partnera, emotivnih i poslovnih. Savet za vas je da prikočite u reakcijama i trošenju novca.

shutterstock.com

Podznak Strelac tranzit Raka

Podznak Jarac Tranzit Marsa kroz vaše sedmo polje donosi vam nerešene odnose iz prošlosti koji sada mogu postati konfliktni. Sve s čim ste izbegavali da se suočite vratiće se kao bumerang i udariti vas posred čela. U partnerskim odnosima moguće su rasprave i tenzija. Neka poslovna partnerstva će biti prekinuta, a negde će samo doći do rasprave bez većih posledica. Savet za vas je da budete manje oštri u kontaktu s drugima. 

Podznak Vodolija Tranzit Marsa kroz vaše šesto polje donosi vam povećanje poslovnih obaveza, pa ćete raditi i za sebe i za druge. Nekako će svi naći način da vam uvale dodatni posao, što vam, naravno, stvara napetost. Mogući su i tenzični odnosi i sukobi s kolegama zbog pojačane osetljivosti. Savet je da pripazite na zdravlje i budete aktivni 
 
Podznak Ribe Tranzit Marsa kroz vaše peto polje donosi vam napetost u ljubavnim odnosima, a slobodni pripadnici znaka mogu ući u vezu s osobom koja će ih snažno privući na fizičkom nivou. Moguće su učestale svađe i rasprave s decom, a kod žena i  i neželjena trudnoća. Savet za vas je da kreativni potencijal izrazite na praktičan i funkcionalan način.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)