Horoskop

DANAS JE ZIMSKA KRATKODNEVNICA: Zamislite želju još sada, šanse da se ostvari su velike, evo i kako!

Danas je zvanično najkraći dan u godini, a umesto da čekate ponoć 31. decembra, upravo danas su najveće šanse za čuda!

21.12.2022 10:30

DANAS JE ZIMSKA KRATKODNEVNICA: Zamislite želju još sada, šanse da se ostvari su velike, evo i kako!
shutterstock.com

Danas je zimska kratkodnevnica, zvanično najkraći dan u godini, ujedno i onaj u kome noć najduže traje. Mnogi će pomisliti kako ne bi trebalo da izlaze iz kuće i zatvore se u svoja sigurna četiri zida, ali to zapravo ne bi trebalo da bude tako. Astrolozi smatraju da kreće najkreativniji period godine, kada sve ono što manifestujete ima velike šanse i da se ostvari. Ovo je idealna prilika da rezimiramo sve bitnije trenutke tokom minule godine i da svesno odlučimo šta želimo za sledeću godinu.

Zimska kratkodnevica se u astrologiji događa u isto vreme kada Sunce ulazi u znak Jarca i počinje sezona jarčeva. Mnogi će baš zato u ovim danima imati kreativnosti na pretek, ali i discipline i posvećenosti. Moguće je da će se kvaliteti kojima težite u ovim danima promeniti. Kao najkraći dan u godini, zimska kratkodnevica označava i "početak puta na duže staze". Iako će dani trajati kraće, a noći će biti duže, upravo sada treba da planirate, vizualizujete želje, postavljate ciljeve i novogodišnje odluke. Ne čekajte ponoć 31. decembra za sve to, već krenite već danas!

pexels.com

Zimska kratkodnevnica

 

Zbog jarčeve energije, zimska kratkodnevica je odlično vreme da se fokusirate na karijeru. Razmislite da li vidite smisao u poslu, da li vam oduzima previše vremena, da li ste adekvatno plaćeni i da li imate podršku nadređenih. Zapišite svoje odgovore i počnite da pravite planove za budućnost. Zapišite sve prednosti i mane poslovne pozicije u kojoj se nalazite, kao i trenutne negativne aspekte i krenite u realizaciju onoga što možete da promenite.

Jedan od popularnijih aktivnosti je pisanje namera. Napišite svoju nameru na listu papira ili ekranu monitora, možete čak da je pribeležite i u telefonu, ali je obavezno upišite. Zatim se fokusirajte u mislima na godinu pred vama, na korake koji vas čekaju na tom putovanju, na sve okolnosti i mogućnosti. Zamislite kao da se želja već dogodila, ovo će u vama podstaći pozitivne vibracije i motivisati vas da se borite za ono što želite.

pexels.com

Danas poželite želju

 

Zimska kratkodnevnica je i idealan trenutak da vreme koje imate provedete sa najmilijima. Napravite večeru, iskoristite trenutak da okupite prijatelje na čašici pića i razgovora ili prosto pogledajte film sa porodicom. Neko je davno rekao u vezi sa darivanjem poklona, da najviše što možete da poklonite nekome je vaše vreme. Iskoristite magične duge zimske noći da što više budete okruženi bliskim ljudima. Ljubav se širi, ne samo što vi širite ljubav, već je i primate nazad, a divno je biti voljen ovih hladnih dana. Nije na odmet i da pribeležite kojim ljudima želite da posvetite više vremena u vašem životu, a i koji to više nisu zaslužili.

Ovo je idealan trenutak i da se posvetite sebi. Pokušajte da isključite telefon, upalite sveće, pustite omiljenu muziku i prosto uživate. Možete i da odgledate jedan od mnogih prednovogodišnjih romantičnih filmova ili da čitate knjigu, ali razmišljajte o prethodnoj godini i svemu onome što priželjkujete da se desi. Posle svega, znate onu staru: "Poželi nešto noćas, možda se čudo dosađuje", nikad se ne zna.

pexels.com

Verujte u čuda

BONUS VIDEO:

Komentari (0)