Horoskop

Idealni cvet za svaki horoskopski znak

Prema boji, mirisu i izgledu biramo svoj omiljeni cvet, a na to dosta utiče i znak u kojem smo rođeni

08.03.2022 09:00

Idealni cvet za svaki horoskopski znak
Pixabay

Ukusi su različiti i nekada nije lako odgovoriti na pitanje zašto neko nešto voli, a nešto ne. Tako i svaka osoba ima svoj omiljeni cvet koji ga privlači mirisom, izgledom, bojom. Astrolozi misle da ključnu ulogu u tom izboru ima horoskopski znak.

Ovan - Orlovi Nokti

Iako možda ne važi za najelegantniju i najprefinjeniju biljku na svetu, ovaj cvet je obdaren izuzetnim mirisom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. To je, uostalom, cilj gotovo svakog pripadnika ovog horoskopskog znaka!

Bik – Poljski Mak

Ovaj cvet je oličenje prirodnosti, hedonizma i lakoće života, a istovremeno svojom jarko crvenom bojom asocira na akciju, strast, užitak. I arenu, koja nijednog Bika sasvim sigurno neće ostaviti ravnodušnim!

Pixabay

Blizanci su puni nesputane energije

 

Blizanci – Lavanda

Svaki pravi Blizanac poznaje moć prijateljstva, ceni dobar razgovor, slobodu i nesputanost. Oni su društveni i imaju nepresušnu energiju. Lavanda upravo ima tu moć da relaksira, osveži i regeneriše, pa je idealan poklon za nemirnog Blizanca.

Rak – Bela ruža

Najosetljiviji znak horoskopa uživa u najdelikatnijem i najnežnijem cvetu iz porodice ruža. Takođe, bela ruža savršeno korespondira sa vladajućom planetom ovog horoskopskog znaka, Mesecom. Bela ruža je simbol iskrene ljubavi, što Rak najviše ceni.

Lav – Suncokret

Suncokret je zaista idealan izbor za ambicioznog i optimističnog Lava. Ovaj cvet koji dominira u svakom polju je vrlo sličan samouverenom Lavu koga ne možete staviti u drugi plan.

Pixabay

Lav voli da dominira

 

Devica – Ljutić

Sićušan, gotovo neupadljiv ljutić je idealan cvet za analitičnu i uvek promišljenu Devicu Ljutić odiše klasikom i elegantnim izgledom, a istovremeno svojom zlatno žutom bojom asocira i na mladost, detinjstvo i  optimizam.

Pixabay

Vage su oličenje elegancije

 

Vaga – Orhideja

Orhideja svakako spada u red onih cvetova koji će svakoj pravoj Vagi izmamiti osmeh na lice. Ovaj horoskopski znak više od svega ceni učtivost, eleganciju, dobre međuljuske odnose, gospodske manire, umetnost i ima urođen osećaj za pravdu. Orhideja je podseća da je savršenstvo teško dostižno, ali ne i nemoguće!

Škorpija – Božur

Ovaj cvet je oduvek važio za simbol strasti, požude i bogatstva. Sve to savršeno odgovara Škorpijama koje daju sve od sebe kada osete da je neko mističan, zavodljiv i pomalo opasan.

Pixabay

Škorpije privlače mistične osobe

 

Strelac – Karanfil

Tipičan Strelac je nepopravljivi optimista koji poseduje sasvim dovoljno volje i snage da svakodnevno prkosi dosadi, melanholiji i statičnosti. Baš kao i Strelac, i karanfil osvaja svojom ljupkošću i nenametljivim mirisom, a poseduje i dovoljnu dozu revolucionarne energije.

Jarac – Dan i Noć

Ovaj cvet je oduvek važio za simbol jedinstvene, unikatne lepote, one koja prkosi kako vremenu tako i najrazličitijim životnim okolnostima. A Jarac je upravo takav.

Pixabay

Jarac prkosi životnim okolnostima

 

Vodolija – Gladiole

Najjednostavnije objašnjenje za vezu koja postoji između gladiola i Vodolija je iskrenost koja razoružava. Gladiole svojim sabljastim listovima i ponosnim držanjem imaju moć da naglase Vodolijin pozitivan stav, ali i da ih ohrabre da nikada ne odustaju od svog cilja i svojih plemenitih uverenja.

Ribe – Lotos

Kao što se u svakom cvetu lotosa krije savršen spoj lepote, čistote i mudrosti, tako i u svakom pripadniku poslednjeg horoskopskog znaka spava jedan nepopravljivi romantik, senzualan ali često preosetljiv da se suoči sa surovom svakodnevnicom. Lotos je zato idealan cvet za svaku Ribu, koji služi da je podseti da nije sve tako crno i da se u svemu što nas okružuje može naći i najmanja doza pozitivnog i dobrog, prenosi sajt simboli.rs.

Komentari (0)