Zanimljivosti

BOLESNA KEJT JE REKLA DOSTA I DONELA ODLUKU KOJA ĆE SVE PROMENITI: Preokret na britanskom dvoru kome se niko nije nadao!

Ona smatra da je dosta bilo zle krvi i da treba misliti na decu.

04.05.2024 11:02

BOLESNA KEJT JE REKLA DOSTA I DONELA ODLUKU KOJA ĆE SVE PROMENITI: Preokret na britanskom dvoru kome se niko nije nadao!
Profimedia

Sukob princa Vilijama sa mlađim bratom Harijem koji je dobio epske razmere po svemu sudeći polako jenjava. Iako je više puta rekao da brata ne želi da vidi, izgleda da je došlo do neočekivanog preokreta na britanskom dvoru. Kako piše San, princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton žele primirje sa princom Harijem i Megan zbog svoje dece.

Dolazak princa Harija iduće nedelje u London na svečanu ceremoniju obeležavanja 10. godišnjice Igara Inviktus možda će biti prva prilika da se braća sretnu oči u oči i porazgovaraju posle dužeg perioda sukoba. Hari će prisustvovati službi zahvalnosti u katedrali Sv. Pavla u Londonu u sredu, 8. maja, gde se očekuje da će održati govor.

Tanjug/AP

Hari iduće nedelje dolazi na tri dana u London, ali je još neizvesno da li će se sresti sa bratom Vilijamom

 

Ruka pomirenja

Kako tvrde izvori bliski britanskom dvoru, malo je verovatno da će se Vilijam i Hari sresti iduće nedelje, ali signali koje šalju princ i princeza od Velsa o mogućem pomirenju sa vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa su vrlo jasni.

- Prvi put nakon izbijanja sukoba Vilijam i Kejt su otvoreni za razgovor sa princem Harijem i da izglade probleme. Ključnu ulogu imala je Kejt koja se suočila sa dijagnozom raka i lečenjem koje nije lako. Ona je poručila da je završila sa sukom i da je dosta bolo zle krvi, da voljna da razgovara sa Harijem. Ne treba zanemariti njen uticaj na Vilijama koji je očigledno popustio i spreman je, ako ništa drugo, ono zbog nje da bratu pruži drugu šansu – otkrio je izvor blizak kraljevskoj porodici.

Detalji mogućeg susreta Vilijama i Harija drže se u strogoj tajnosti, jer posle svega žele da po svaku cenu spreče da bilo šta procuri u javnost.

FOTO: Dominic Lipinski / AP

Princ Hari bi bio vrlo srećan da izgladi sukobe sa bratom

 

Kako tvrde izvori sa britanskog dvora, Hari bi bio veoma srećan da izgladi sukobe sa porodicom i više puta je diskretno to stavio do znanja. Da li će se sreti s bratom ili ne još uvek je neizvesno, ali je sigurno da će se videti sa ocem kraljem Čarlsom III koji se takoše bori sa rakom.

-Kejt i Vilijam ne žele da njihova deca pate zbog njihovih svađa, naprotiv hoće da Džordž, Šarlot i Lusi imaju dobre odnose sa Arčijem i Lilibet. Oni žele normanu vezu sa Harijem i Megan, da njihova deca budu u kontaltu sa svojim rođacima. Dobro je što Hari i Megan žele isto – rekao je izvor sa britanskog dvora.

Princ Harija dolazi iduće nedelje na tri dana u London. Da li će se sreti s bratom ili ne, još uvek je neizvesno, ali je sigurno da će se videti sa ocem kraljem Čarlsom III koji se takoše bori sa rakom.

Tanjug/AP

Princ Hari je objavio memoare koji su dodatno rasplamsali sukob sa Vilijamom

 

Podsećamo, sukob među braćom započeo je pre četiri godine kada je Hari saopštio porodici da napušta sve kraljevske dužnosti i seli se sa Megan i njihvim sinom Arčijem u Kaliforniju. Sukob među braćom je tada, prema Harijevim rečima, prerastao u fizički sukob. Jaz među braćom nastavio je da raste, a vrhunac je bio kad je Hari u januaru 2023. objavio meomare „Rezervni“ (Spare) u kojima je otkrio najmračnije tajne kraljevske porodice.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)