Zanimljivosti

DRAGANU MIRKOVIĆ ZOVU LUČE IZ KASIDOLA: Evo kako izgleda pevačicino rodno mesto, ime krije posebnu simboliku (FOTO)

Oduvek je bila ponosna na svoje poreklo

26.03.2024 20:31

DRAGANU MIRKOVIĆ ZOVU LUČE IZ KASIDOLA: Evo kako izgleda pevačicino rodno mesto, ime krije posebnu simboliku (FOTO)
Google maps, ATA Images

Pevačica Dragana Mirković nakon 24 godine braka razvodi se od supruga Tonija Bijelića zbog nepomirljivih razdora. Kao je u zvaničnom saopštenju rekla, njih dvoje već godinama ne žive zajedno a zarad očuvanja privatnosti više se neće oglašavati o ovoj temi.

FotoČ ST/V. Lkić, E/Stock

Razvode se Dragana Mirkovic i Toni Bijelić

Ova informacija odjeknula je širom regiona, posebno jer se mislilo da je njihov brak jedan od najstabilnijih na estradi. Godinama unazad, pevačica je isticala koliko se ona i Toni vole i kako uživaju u bračnoj i porodičnoj sreći sa svoje dvoje dece. Dragani su se zbog toga mnogi divili, kao i zbog velikog uspeha koji je postigla na estradi, a sve je počelo u jednom veoma malom mestu koje je ona proslavila. Naime, popularno Luče iz Kasidola, kako je zovu, godinama promovisala ovo naselje kod Požarevca gde je odrastala.

 

- Koleginice mi ponekad kažu: "Baš si luda. Šta ti treba to da radiš i još o tome da pričaš?" Ne razumem ih. Pa ja sam dete sa sela, to svi znaju i tim se ponosim. Taman posla da se stidim - pričala je svojevremeno Dragana koja dugo nije želela da kupi stan  u Beogradu, upravo jer joj je srce ostalo u Kasidolu.

 

 

Kasidol je naselje u Srbiji u opštini Požarevac u Braničevskom okrugu. Prema popisu iz 2011. bilo je 575 stanovnika.  Mesto Kasidol je takođe poznato, kao "Selo Vitezova" jer je u starijem dobu, svaka kuća imala konje, koji su učestvovali u ratovima.

 

 

Prema predanju Kasidol je dobio ime po nekom Kasi, a po drugima naziv potice po konjskom kasu. Inace ovo selo nadaleko je poznato po konjarstvu. U srpsko - turskim ratovima iz sela je ucestvovao citav eskadron konjice, kazu vojni zapisi. Danas se u selu odrzavaju konjske trke, jer selo ima trkacku stazu ( hipodrom), najveca trka je na Todorovu subotu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)