Zanimljivosti

DOK RADITE OD KUĆE, NI NE SANJATE DA NADREĐENI PRATE VAŠ RAČUNAR: Dobila je otkaz nakon 18 godina, zbog ovoga što je radila usred posla (VIDEO)

Suzi Čeiko se uplašila da više nigde neće moći da se zaposli, ali sudbina joj se nasmešila.

30.04.2024 18:40

DOK RADITE OD KUĆE, NI NE SANJATE DA NADREĐENI PRATE VAŠ RAČUNAR: Dobila je otkaz nakon 18 godina, zbog ovoga što je radila usred posla (VIDEO)
tiktok/aub2144, Shutterstock

Suzi Čeiko, zaposlena u Insurance Australia Group (IAG) 18 godina, nedavno je dospela u centar pažnje javnosti kada je dobila otkaz. Naime ona je radila od kuće, a ispostavilo se da je pratila aktivnosti na svom računaru tokom radnog vremena, a koje se uopšte nisu ticale posla. Nakon što je dobila formalno upozorenje zbog loše radne produktivnosti u novembru 2022. godine, ona je stavljena na plan “unapređenja performansi”, a njen računar je praćen tokom 49 radnih dana između oktobra i decembra.

Suzi nije imala predstavu da joj nadređeni prate laptop i sve što na njenu radi, pa je nastavila da počinje da radi kasnije, završava ranije, pretražuje različite sadržaje tokom dana koji nemaju veze sa poslom, a ustanovljeno je da čak četiri dana nije radila apsolutno ništa. Sve ovo rezultiralo je otkazom. Nakon što je otpuštena 20. februara, zbog neispunjavanja rokova, izostajanja sa sastanaka i nedostupnosti, kao i propuštanja zadatka koji je rezultirao kaznom za IAG, Suzi sada strahuje da nikada više neće moći da nađe posao, a o njoj je pisao i Nypost.

Čeikova je priznala da sada živi od socijalne pomoći i da je nedavno primila prvu isplatu od Centrelink-a. Još jednom se u praksi pokazalo da nema negativne reklame, a izgleda da je ovoj ženi negativni publicitet koji je dobila u medijima pomogao da izgradi svoj profil na društevnim mrežama. Sada je postala nešto poput mikro-influenserke, sa gotovo 8.000 pratilaca na Tik-toku.

@suzie_cheikho Wow what a year of events that went viral around the world, heres to putting 2023 behind learning from my mistakes, moving forward and concentrating on my health #mentalhealth #viral #viralvideo #suziecheikho #suziecheiko #movingon #lettinggo #2023 ##2023❤😍 #2024 #quotes #healing #pain #happiness #selflove #selfcare #selfimprovement #hospital #surgery ♬ What a Year - Inner Circle

Suzi ističe da zarađuje mali procenat novca na Tik-toku, ali sasvim dovoljno da pokrije svoje račune. Ona je postala zagovornik mentalnog zdravlja i podiže svest o ovom problemu tako što o tome govori uživo na društvenim mrežama.

Iako se suočava sa teškoćama i strahom od budućnosti, ona je uspela da pronađe novi put nakon otkaza i da se angažuje na važnim temama poput mentalnog zdravlja, istovremeno ostvarujući prihode putem društvenih mreža. Ipak ovo je bacilo loš utisaka da svi koje rade od kuće možda izbegavaju da rade svoj posao, pa su mnogi na društvenim mrežama osudili neodgovornost Čeikove.

 

@alexanderlyonssolutions Replying to @angelap199 If you're going to be a lazy remote worker, likelihood is you're just a lazy worker in general. #workfromhome #WorkFromAnywhere #RemoteWorking #suziecheikho #workremotely ♬ original sound - Alexander Lyons Solutions

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)