Psihologija

DA LI STE NOĆAS SANJALI JEZIVE STVARI: Pola Srbije se žali na košmare, a evo da li je to uticaj planeta ili đavolje komete

Asteroid prečnika 30 km koji ima nešto nalik na rogove i zelenkasti sjaj noćas je bio najbliži Zemlji.

22.04.2024 12:20

DA LI STE NOĆAS SANJALI JEZIVE STVARI: Pola Srbije se žali na košmare, a evo da li je to uticaj planeta ili đavolje komete
Shutterstock

Jutros u mnogi ustali nervozni zbog čudnih snova koje su noćas sanjali. Kako su se požalili brojni korisnici X mreže (nekadašnji Tviter) noćas su imali vrlo živopisne snove, pa su mnogi zabrinuti šta je uzrok tome.

Odgovor na ovo potanje donekle može da rasvetli astrologija. Noćas je Mesec bio na poslednjim stepenima Vage pred ulazak u Škorpiju gde nas 23. aprila očekuje ružičasti pun Mesec koji će duboko uticati na sve nas. 

Pixabay.com

Šta ste vi noćas sanjali?

Uticaj planeta

Mesec je bio u opoziciji sa retrogradnim Merkurom u Ovnu koji privodi kraju svoj retro hod, pa je njegov uticaj sada posebno jak. Ova opozicija donosi probleme u komunikaciji, raskorak između emocija i realnosti, ali i nagle vremenske promene.

Osim toga, noćas je zemlja bila najbliža đavoljoj kometi koja je već neko vreme u blizini naše planete, pa se osetio i njen uticaj. Ona se na horizontu u pojedinim krajevima sveta može videti od pomračenja Sunca. Đavolja kometa ima prečnik od 30 km, nešto nalik na rogove i zelekansti odsjaj, a potrebno joj je 71 godina kako bi obišla oko sunca. Pojava komete posebno ove ukazuje na iznenadne promene, zemljotrese, pobune i nagle smene vlasti.

Sve ove astrološke pojave utiču manje ili više na svakog od nas, a sve u zavisnosti od toga koji aspekt aktiviraju u ličnom horoskopu svakog pojedinca.

Kako su se požalili korisnici Tvitera, noćas su imali razne snove koji deluju vrlo proročki što može da ukazuje i na intezivnu intuciju svakog pojedinca koju ne treba zanemariti.

- Da li ste sinoć imali jako živopisne snove? Probajte da ih zapišete ako se i dalje sećate.

- Toliko je bio živopisan i stresan da nema potrebe da ga zapisujem, ostao mi je urezan u sećanje.

- Paraliza sna kojoj je prethodilo mnogo jezivih momenata dok sam više puta tonula u san i naglo se budila.

- Ja sam sanjala da imam vaške i bube u kosi, a moja cimerka je imala košmare i budila se više puta, šta se dešava??

- Više nepovezanih snova, sve živopisno. Ali jedan kog se sećam najjasnije je da mi neko izvrće reči preko telefona i ja taj stari fiksni telefon koji nosim ulicom razbijam o pod i tako prekidam svaki razgovor.

- Jako živopisno je bilo. Jedva čekam da zaboravim jer je bilo više noćna mora nego san... Još sam pod traumom. 

- Jedva sam pretekao, nekoliko različitih snova, veze ni sa čim nemaju, oko 5 ujutru sam odlučio da više neću da spavam dok neko budan ne bude pored mene... - bili su samo neki od komentara na Tviteru.

shutterstock.com

Lucidni snovi ili paraliza sna može biti vrlo uznemirujuća za spavača

 

Šta su lucidni snovi i paraliza sna

Snovi su oduvek privlačili pažnju ljudi, pridavana su im razna, čak mistična značenja, a nauka čak nije uspela da odgonetne zašto sanjamo i kako neki ljudi redovno imaju snove, a drugi vrlo retko. Međutim, ono što nas najčešće plaši su neobični snovi.

Lucidno sanjanje označava san pri kojem ste svesni da sanjate, iako i dalje spavate. Postoji ogroman spektar stvari koje se mogu dogoditi u vašem snu kod ovakve definicije - od prolazne, pasivne svesti o tome da sanjate do preuzimanja potpune kontrole sna i ostvarivanja mogućnosti da ga preusmeravate.

Paraliza sna je druga vrsta stanja koja može biti vrlo uznemirujuća za osobu koja to doživljava. U pitanju je često neprijatno stanje koje se javlja kada se budimo iz sna, ili kad tonemo u san.  U ovom stanju, mi smo još uvek budni i svesni, ali ne možemo da reagujemo niti da se pokrećemo, što često rezultira osećajem straha, panike ili pojačane anksioznosti. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)