Alternativna medicina

MUKA VAM JE ILI VAS BOLI GLAVA? Probajte ove trikove pre nego što posegnete za lekovima!

Koliko često vam se desilo da vas užasno zaboli glava a pri ruci nemate lek ili da osetite mučninu iz čista mira? Trikovi koje ćemo vam predstaviti mogu vam pomoći za svega par minuta.

02.03.2022 12:00

MUKA VAM JE ILI VAS BOLI GLAVA? Probajte ove trikove pre nego što posegnete za lekovima!
tiktok/printscreen- onlyjayus

Ukoliko biste radije da probate neke prirodne alternative za rešavanje svakodnevnih zdravstvenih tegoba pre nego što odete u apoteku, budite bez brige. Portal Srećna Republika vam predstavlja cake koje će vam pomoći u rešavanju ovih problema.

1. Glavobolja

Ukoliko vas boli glava, pritisnite kožu koja se nalazi između palca i kažiprsta na vašoj šaci i trljajte tu tačku oko minut. Glavobolja bi trebalo da prestane jer je ovo akupresurna tačka. Nakon toga popijte vodu.

Ukoliko to ne pomogne a vi i dalje imate nesnosnu migrenu, stavite ruke u hladnu vodu punu leda. Trebalo bi da vam umanji glavobolju.

Ukoliko ni to ne pomogne, napunite lavor ili kadu mlakom vodom i uronite stopala u nju, jer će to pomoći da vam bol u glavi brže prođe.

2. Mučnina i nagon za povraćanjem

Ukoliko vam je muka, natopite kuhinjski ubrus medicinskim alkoholom i pomirišite ga. Osećaj bi trebalo uskoro da nestane.

Ako pak imate nagon za povraćanjem, počnite da pevušite i to bi ubrzo trebalo da vam pomogne.

tiktok/printscreen- onlyjayus

Pevušenjem protiv mučnine

3. Utrnula ruka

Ako vam ruka trne, ljuljajte glavom levo-desno par puta i utrnulost bi trebalo da popusti, savetuje tiktokerka pod nadimkom Izabela Avila.

4. Curenje iz nosa

Ukoliko vam curi nos, lezite na leđa, jezikom pritisnite nepce a palac stavite na čelo između obrva i tako držite 20 sekundi. To bi trebalo da vam pomogne da pročistite sinuse.

tiktok/printscreen- onlyjayus

Pročistite sinuse lako

5. Kašalj, bol u grlu i promuklost

Ukoliko vas boli grlo i promukli ste, pojedite kašiku meda ili svež krastavac, oni bi trebalo da oblože sluzokožu i umanje bol.

Ako vas muči kašalj a kod kuće nemate sirup, pokušajte da popijete sok od ananasa, jer će on kašalj brzo ublažiti a navodno bi trebalo i da pomogne pri otklanjanju bakterija iz grla.

6. Vrtoglavica

Ako vam se zavrtelo u glavi nakon što ste prebrzo ustali sa stolice ili iz kreveta, pokušajte da stegnete mišiće zadnjice i ovaj osećaj bi trebalo da nestane.

7. Uznemirenost ili napetost

Ukoliko ste pod stresom i prosto ne možete da se smirite, pokušajte da trljate akupresurnu tačku koja se nalazi na koži između palca i kažiprsta na šaci. To bi trebalo da smiri osećaj napetosti i da otkloni stres.

8. Ne možete da se setite nečega

Ukoliko vam je neka reč na vrh jezika ali ne možete da je se setite, stegnite prste u pesnicu, jer to navodno poboljšava moždanu aktivnost i pospešuje pamćenje.

9. Nesanica

Ukoliko prosto ne možete da zaspete, pre nego što popijete lek, probajte vežbe disanja. Prvo udišite vazduh 4 sekunde, zadržite dah 7 sekundi i izdišite 8 sekundi. Nakon par ponavljanja trebalo bi da vam se prispava i da utonete u slatke sne.

10. Lupanje srca

Ukoliko osećate da vam srce lupa sedite na pod, stavite palac šake u usta i izduvavajte vazduh kroz usta. To bi trebalo da smiri ubrzan rad srca. Ipak, ako ne pomogne, obavezno se obratite svom izabranom lekaru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)