Životna energija

Tajne kineske medicine: KOLIKO PUTA NA DAN TREBA ČEŠLJATI KOSU

Obratiti pažnju na to kakve su vam obrve i kosa.

25.12.2021 06:44

Tajne kineske medicine: KOLIKO PUTA NA DAN TREBA ČEŠLJATI KOSU
Pixabay

Znate kako izgleda pregled kod naših lekara – pogledaće vam grlo, a uz pomoć stetoskopa poslušaće vam srce i pluća. A kineski lekari tradicionalisti će vam dobro pregledati kosu, ali i obrve. Razlog tome je što bubrezi kontrolišu rast kose, pluća su zadužena za sjaj, a slezina je odgovorna za stvaranje peruti.

Tamna, glatka, mekana i brzo rastuća kosa znači da je telo puno vitalne energije i da ima zdravu krv i zdrav mozak. Kada kosa počne da sedi, to je znak da se troši životna energija iz bubrega, a u slučaju da slezina dovoljno ne nahrani kožu stvara se perut, što ukazuje na to da je i kvalitet krvi loš.

Pixabay

Pletenicu napravite pred polazak na spavanje

Za zdravu kosu i zdravlje uopšte veoma je važno češljanje kose, jer to poboljšava krvotok glave, neguje kosu i sprečava njeno opadanje. Kineski lekari tradicionalne medicine tvrde i da redovno, svakodnevno češljanje poboljšava vid i funkcionisanje mozga. Zbog toga, bar tri puta dnevno treba se očešljati.

Danas i muškarci i žene čupaju obrve, pa ova vrsta kineskog dijagnostikovanja i nije baš moguća. Naime, drevna medicina smatra da izgled obrva ukazuje na to koliko životne energije imamo. Zato se nemojte nervirati ako su vam obrve jake i debele. To ukazuje na dosta energije.

Pixabay

Na osnovu izgleda obrva možemo da procenimo zdravlje

Prekidi u obrvama, koji mogu da se jave tokom života, sa velikom tačnošću mogu da odrede trenutak kada će telo da popusti i postane sklono težim oboljenjima (srčani udar, kancer), odnosno kada je čoveku životno ugrožen.

 

Komentari (0)