Zanimljivosti

NOVAK ĐOKOVIĆ: Sportista predstavljen na SPECIJALNOM IZDANJU POŠTANSKE MARKE

Pošta Srbije je predstavila specijalno posvećeno izdanje serije poštanskih maraka „Tenis: Novak Đoković, prvi reket sveta“ u prisustvu najboljeg srpskog sportiste.

22.12.2021 11:52

NOVAK ĐOKOVIĆ: Sportista predstavljen na SPECIJALNOM IZDANJU POŠTANSKE MARKE
instagram: djokernole

.Ovo je prvi put u filatelističkoj istoriji Srbije da je na poštanskim markama predstavljen sportista. Tim savršenim povodom organizovana je svečanost u PTT muzeju u čast Novaka Đokovića.

Novak Đoković je svojio posebno mesto u filatelističkom svetu. 

instagram: djokernole

 

Direktor Pošte Srbije Zoran Đordjević izjavio je da je Pošti čast  zadovoljstvo, da u godini veoma značajnoj Novaku za karijeru, postavi filatelističko izdanje.

"Verujemo da će ova jedinstvena poštanska marka, ne samo zabeležiti i sačuvati njegove uspehe za buduće generacije, već i da će dati podstrek mladim ljudima da daju svoj maksimum u svim sferama života." , rekao je Zoran Đorđević

instagram: djokernole

 

Fondacija Novaka Đokovića i  Pošta Srbije od sada zajedno raditi na dobrobiti gradjana. Novak je veliki filantrop i humanista, čija fondacija konstantno pomaže rekonstrukcije  48 vrtića i obezbedila podršku u radu za 2.200 učitelja i nastavnika širom Srbije.

Teniser je izrazio zadovoljstvo što će imati doprinos u očuvanju tradicije pisanja i razglednica.

„Naša Fondacija svakodnevno dobija mnogo pisama od dece i njihovih nastavnika širom Srbije, kojima je potrebna pomoć i podrška u ranom razvoju i obrazovanju. Mi želimo, i tome smo svakodnevno posvećeni da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću i uslove da sanjaju i ostvaruju svoje snove. Zajedno ćemo se truditi da što pre dođemo do rezultata, a drago nam je što nam se u tome pridružuje sve veći broj partnera, uključujući i Poštu Srbije“, izjavio je Đoković.

Marke prikazuju Novaka Đokovića na teniskom terenu i njegove sportske uspehe: 350 sedmica na prvom mestu ATP liste, sedam puta broj 1 na kraju kalendarske godine, osvojenih 20 grend slem titula i 37 Masters turnira, 86 ATP turnira, jedini u „otvorenoj eri“ koji je najmanje dva puta osvojio svaki grend slem – Australijan open (9), Rolan Garos (2), Vimbldon (6) i US open (3) i, posle Roda Lejvera, jedini je sa četiri grend slem titule u nizu, pet puta je osvajač završnog mastersa ATP tura, bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, Dejvis kupa, ATP kupa, i četiri puta najbolji sportista sveta.

Umetničku realizaciju ovih poštanskih  marki potpisao je Boban Savić, kreator maraka Pošte Srbije.

instagram: djokernole

 

 

 

 

 

Komentari (0)