Zanimljivosti

SVI STAJLINZI TAMARE VUČIĆ TOKOM POSETE PREDSEDNIKA KINE I NJEGOVE SUPRUGE: Sijala je u kreacijama srpskih dizajnera - a jedan detalj nas je sve osvojio (FOTO)

Prva dama je nosila četiri fenomenalne haljine.

10.05.2024 14:41

SVI STAJLINZI TAMARE VUČIĆ TOKOM POSETE PREDSEDNIKA KINE I NJEGOVE SUPRUGE: Sijala je u kreacijama srpskih dizajnera - a jedan detalj nas je sve osvojio (FOTO)
Tanjug/Jadranka Ilić

Prva dama Srbije je bila izuzetan domaćin supruzi predsednika Kine, Pang Lijuan koja je, zajedno sa svojim suprugom predsednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom, bila u poseti Srbiji.

Tokom njihove dvodnevne posete, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bio je domaćin predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, a Tamara Vučić je zajedno sa suprugom predsednika Kine Pang Lijuan imala odvojene aktivnosti.

Osim što je susret dve prve dame probudio veliko interesovanje svetskih medija i opšte javnosti, posebnu pažnju su privukla pažljivo odabrana modna izdanja prve dame Srbije.

 

Poseta predsednika Kine sa suprugom, označila je važan trenutak u diplomatskim odnosima između Srbije Kine, a Tamara Vučić je za ovu posebnu priliku izabrala haljine srpskih dizajnera, što je već postala tradicija koju naša prva dama voli da ispoštuje.

Na samom dočeku na aerodromu, Tamaru Vučić smo mogli da je vidimo u fenomenalnoj haljini nežno-roze boje. Toaleta od svile, kreacija čuvene dizajnerke Roksande Ilinčić, bila je dugih rukava i stvarala je savršen kontrast u odnosu na Tamarine opuštene smeđe lokne.   

Dan kasnije na svečanoj ceremoniji ispred Palate Srbija, Tamara Vučić je oduševila prisutne u haljini domaćeg modnog brenda Aleksandar Zabunović. Izrađena je od svile u nežnoplavom tonu, a na njoj su bili crni detalji koji suptilno nagovešćuju kombinaciju elegancije i snage.

Tanjug/Jadranka Ilić

Tamara Vučić i Pang Lijuan

Posebno je i to da ovo izdanje sa sobom nosi suptilnu simboliku. Motiv orhideje je transformisan u jedinstveni print na svili, a ovaj cvet je simbol ženske energije, procvata i obnavljanja. U kineskoj kulturi, orhideja je često simbolizovala eleganciju, sklad i lepotu. Smatra se cvetom plemenitosti i plemenitih osobina, poput dostojanstva, poštovanja i umetnosti.

Tanjug/Jadranka Ilić

Tamara Vučić i Pang Lijuan

Supruga Predsednika Srbije je tokom svečanog ručka nosila crvenu, svilenu haljinu istoimenog dizajnera Aleksandra Zabunovića, a ono što je posebno privuklo pažnju jesu potpetice koje su ručni rad srpskog modnog brenda L tab Beograd.

Tanjug/Jadranka Ilić

Svečani ručak, predsednici Srbije i Kine sa suprugama

Gospođa Vučić je goste ispratila u zanimljivoj crnoj haljini sa etno detaljima koje je izradilo Udruženje Naše nasleđe iz Novog Sada.

Tanjug/Jadranka Ilić

Tamara i Aleksandar Vučić i Ana Brnabić

Interesantan detalj, kada su modne teme u pitanju, jeste da je Tamara Vučić u oktobru prošle godine prilikom posete Pekingu kada je Srbija učestvovala na Trećem forumu za međunarodnu saradnju "Pojas i put" nosila haljinu sašivenu od materijala koji je dobila od supruge predsednika Kine Pang Lijuan kada je bila u poseti Kini 2018. godine.

Komentari (0)