Zanimljivosti

ŠETAO JE PARKOM I NA KLUPI UGLEDAO JEZIVO STVORENJE! Nije smeo da priđe, a onda je shvatio o čemu se radi: Pa to je MUTANT! (FOTO/VIDEO)

"Ako mi neko kaže da ovo stvorenje može da poleti mislim da više neću izaći iz kuće", glasio je samo jedan od komentara na snimak koji je izazvao šok na društvenim mrežama.

25.06.2023 17:01

ŠETAO JE PARKOM I NA KLUPI UGLEDAO JEZIVO STVORENJE! Nije smeo da priđe, a onda je shvatio o čemu se radi: Pa to je MUTANT! (FOTO/VIDEO)
Printscreen/Twitter/Dailymail

Jedan od strahova koji je manje poznat jeste pteronofobija. U pitanju je strah od perja i bilo kakvog kontakta s njim. Blisko povezan sa pteronofobijom jeste i ornitofobija koja predstavlja strah od pernatih životinja, najviše strah od ptica, posebno golubova.

Nijedan strah ne treba potceniti, posebno ukoliko se on ne javi samo kao strah od pernate životinje, već od gigantske pernate životinje.

Naime, jedan snimak koji je postao viralan na društvenim mrežama, mnogima je uterao jezu u kosti, a ponajviše tvorcu samog video-zapisa. Naime, njime je zabeležen trenutak kada je on šetajući po obližnjem parku na klupici ugledao zastrašujuće stvorenje. Isprva nije mogao da otkrije o čemu je reč i bio ga je strah da se približi, ali je onda izvadio mobilni telefon i odlučio da snimi "opakog mutanta". Nakon što je shvatio da ga životinja očigledno neće povrediti, približio joj se i tada shvatio o čemu je reč. 

 

 

U pitanju je elegantna golubica s raskošnim pernatim nogama, čiji je snimak na društvenim mrežama izazvao salve komentara. Mnogi su je nazvali mutantom, a pojedinci čak i Frankenštajnom, a video-zapis je za samo jedan dan sakupio više od 2 miliona pregleda. Komentari se i dalje nekontrolisano nižu.

Shutterstock

Engleska Pouter golubica je nastala od divlje golubice i gaji se u posebnim uslovima 

- Ova golubica je nastala veštačkim putem -

- Ako mi kažete da ta ptičurina može da leti mislim da više ne želim da izađem iz kuće -

- To je jedna veličanstvena majka golubica - glasili su samo neki od komentara.

Oglasili su se i stručnjaci koji su se potrudili da razreše misteriju. Naime, u pitanju je posebna vrsta golubaengleska Pouter golubica. Uzgajana je u specijalnim uslovima da bi imala tako krupne, raskošne i gigantske noge, a neproporcionalno mala krila. Kao i ostali domaći golubovi i Pouter vodi poreklo od divlje golubice

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

SNIPER

26.06.2023 00:17

NISTA ME NE CUDI, MUTANTI SU UVEK IMALI SKLONOST KA MUTACIJAMA