Kuce

ŠOKANTNO ISTRAŽIVANJE: Koliko šetnje je previše za psa?

Imate ljubimca i ne možete ni da zamislite kakav vam je život bio pre njega? Šetnja sa njim je riatual kojeg se pridržavate svakog dana. Ipak trener za pse Niki FREnch kaže da biste možda trebali sutra da preskočite šetnju sa vašim ljubimcem.

03.04.2022 09:00

ŠOKANTNO ISTRAŽIVANJE: Koliko šetnje je previše za psa?
unplash

Navikli ste da vam je dan ispunjen pored poslovnih obaveza i privatnim. U to je uključen naravno i vaš ljubimac koji je sastavni deo vašeg života i ne možete da zamislite šetnju bez njega, svakog dana.  Autor bestselera "Prestanite da šetate vašeg psa" Niki Frenč koja je i trener za pse, savetuje zašto je važno nekada preskočiti šetnju psa i zameniti je drugom stimulativnijom aktivnošću.

Ona tvrdi da bi igra sa psima kod kuće kroz koje bi se oni obučavali i sticali razne veštine, bila odlična zamena za tradicionalne šetnje pasa koje i nisu toliko korisne za njih. Ona smatra da bi ove aktivnosti učinile vašeg ljubimca srećnijim i ispunjenijim.

unplash

Ponekad treba preskočiti šetnju

Niki danas pokreće prvi dan "Ne šetaj svog psa" kako bi podigla svest o tome da nisu svi psi uspešni u svakodnevnim šetnjama. Ona ističe da joj se javlja sve više klijenata čiji su psi nervozni i reguju burno, tako da im je ona dala upute šta mogu da rade sa njima kod kuće kako bi razvili kod njih neke veštine što će ih činiti srećnijima.

Ako je previše toplo ili hladno bolje da ostanemo sa ljubimcem kući jer je to za njega najbolje. Kroz igru poboljšaćemo naš odnos sa njim, tvrdi ona. Ona se fokusira na pozitivne igre za obogćivanje kao što su igre sa kartonskim kutijama, kopanje peska, korišćenje prostirki za lizanje i aktivnosti skrivača. Za vlasnike koji imaju anksiozne pse ili one koji reaguju burno, odlazak u običnu šetnju može biti stresan.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)