Ljubimac i blagoslov

SPAS ZA DUŠU I TELO: Vlasnici pasa su zdraviji, evo zašto

Oni koji imaju kućnog ljubimca dobro znaju da životinje mogu da budu velika uteha kada smo neraspoloženi i da su stvorenja koja će nam dodatno uvećati radost prilikom zabavnih aktivnosti.

23.10.2021 20:34

SPAS ZA DUŠU I TELO: Vlasnici pasa su zdraviji, evo zašto
pexels.com

Tračanje u društvu psa je zdravo i za vas i za životinju

Dakle, niko ne može da ospori psihičke benefite koje imamo kada smo u društvu psa, a istraživanja pokazuju da možemo da imamo i velike pogodnosti po fizičko zdravlje. Naime, ako imate ljubimca psa, trčanje s njim pruža izvrsne koristi za fizičko i mentalno zdravlje, ali i za zdravlje životinje. Osim osigurane dobre linije, bićete manje skloni anksioznosti i depresiji, a i srce će bolje raditi.

Studija je pokazala da je početak dana koji podrazumeva trčanje s psom odličan način da poradite na zdravlju, ali i da ostvarite vezu s ljubimcem. Psa ćete lakše da integrišete u svoj "čopor", a naučiće i potrebne socijalne veštine. Uz to, trčanje će uposliti različite mišiće psa, a i njima je potrebno da redovno sagorevaju kalorije.

Fizičke koristi uključuju jače srce i pluća i za vas i za psa. Sa sve većim brojem pasa koji imaju prekomernu težinu, dosledna rutina trčanja će vam pomoći da zadržite omiljenog ljubimca u zdravom rasponu težine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)