Lifestyle

OVO JE MATEMATIČKI ZADATAK IZ OSNOVNE ŠKOLE KOJI MUČI I NAJPAMETNIJE: Da li vi umete da ga rešite?

Uz jutarnju kafu, probajte da rešite ovaj zadatak.

01.08.2024 07:00

OVO JE MATEMATIČKI ZADATAK IZ OSNOVNE ŠKOLE KOJI MUČI I NAJPAMETNIJE: Da li vi umete da ga rešite?
sasirin pamai / Panthermedia / Profimedia, Facebook

Portal Bright Side često objavljuje razne zagonetke, mozgalice i matematičke zadatke na svojim društvenim mrežama, a nedavna objava izazvala je pravu pometnju među pratiocima. Iako se na prvi pogled čini da je reč o jednostavnom zadatku iz osnovne škole, komentari su pokazali da mnogi nisu uspeli da ga reše pravilno.

Problemi su nastali zbog zaboravljenih osnovnih pravila redosleda računski operacija. Naime, mnogi su zanemarili pravilo da se prvo rešavaju množenje i deljenje pre sabiranja i oduzimanja, što je dovelo do različitih rešenja među korisnicima.

Da li vi možete da rešite ovaj zadatak?

Zadatak je očigledno jednostavan, ali možda upravo zbog toga pruža izazov – kako će vam ići? Uzimate papir i olovku i pokušavate da pronađete rešenje? Ako niste sigurni u svoj odgovor, ne brinite. Uvek možete proveriti tačan rezultat na kraju teksta.

Za one koji su možda pomislili da su njihovi rezultati netačni, kako prenosi Krstarica, tačan odgovor na zadatak je 12.

Bez obzira na to da li ste rešili zadatak ili ne, ova situacija je odličan podsetnik da u matematici, kao i u mnogim drugim oblastima, pažljivo praćenje pravila i redosleda može biti ključ uspeha. Možda niyste baš savladali matematiku osnovne škole, a možda ste samo zaboravili – ipak, ovo je takođe odličan način da razmrdate moždane vijuge i malo probudite matemaričare u sebi koji, u slučaju mnogih, odavno spavaju.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)