Moda

MERILIN MONRO BILA JE IKONA STILA: Ove njene kombinacije i danas su apsolutni HIT!

Glumica Merilin Monro postavila je sandard svetske lepote, ali i mode,. Njene odevne kombinacije i danas su neprevaziđene i apsolutni simbol stila i seksipila.

31.10.2021 21:12

MERILIN MONRO BILA JE IKONA STILA: Ove njene kombinacije i danas su apsolutni HIT!
YouTube/printscreen

Merilin Monro važi za jednu od najlepših žena svih vremena. Njene idealne obline, 90-60-90 i danas svi pamte, a kada se izgovori njeno ime prva asocijacija koja svima pada na pamet je ženstvenost. Merilin je postavila standarde lepote i oblačenja, a mi vam donosimo 5 najpoznatijih modnih kominacija koje je ova prelepa glumica nosila.

Bela lepršava haljina - Merilinka

Bela haljina otvorenih leđa, koja ide u A, oduševila je ceo sver. Popularna Merilinka dostigla je veliku slavu kada se našla baš na ovoj glumici. Haljinu je dizajnirao jedan od najvećih modnih dizajnera iz tog vremena Viliam Travila, a scena u filmu, gde Merilin u ovoj haljini stoji iznad šahta postala je apsolutni simbol senzualnosti i ženstvenosti. Dok se Merilina haljina vijorila ne vetru, blago naglašavajući noge prelepe glumice, prolaznici nisu mogli da ne stanu i ne bace pogled, te se uskoro napravila tolika gužva da je snimanje, koje je do tog momenta bilo javno, prebačeno u studio.

Roze večernja haljina sa dugim rukavicama

Reditelj Hovard Hoks odlučio se da u sekvenci svog filma pusti pesmu Diamonds Are A Girl’s Best Friend dok je prateća slika Merilin Monro u satenskoj roze uskoj haljini, koju su dodatno obogatile satenske roze rukavice koje idu iznad laktova i dijamanti. Ova haljina koji je, takođe, napravio Viliam Travila, postala je žestoka konkurencija Merilinki, a zanimljivo je da je haljina napravljena u pet do 12 s obzirom da je prvobitni plan bio da se Merilin pojavi u donjem rublju ukrašenom dijamantima.

Zlatna haljina sa dubokim izrazom

Zlatna haljina, Travilino je najveće remek delo, koje je inspirisano ni manje ni više nego Merilinom savršenom figurom. Ideja ovog poznatog dizajnera bila je da svaki šav zlatne haljine obgrli Merilino telo i tako istakne svaki milimetar njene fantastične figure. Čini se da mu je to i pošlo za rukom, s obzirom da se u filmu "Muškarci više vole plavuše" ova haljina pojavila na svega nekoliko sekundi, a ipak je ostala jedna od najprepoznatljivijih haljina na svetu.

YouTube/printscreen

Ova zlatna haljina postala je pravi hit

 

Haljina boje fuksije

Satenska haljina boje fuksije s jednom dijagonalnom naramenicom i aplikacijama ipak je zvezda filma "Kako se udati za Milionera". Haljinu potpisuje ponovno Villiam Travila, a nimalo iznenađujuće, Čarls Lemir, koji je koordinirao kostimografiju za ovaj film, za rad je dobio Oscara. 

YouTube/printscreen

Haljina iz filma "Kako se udati za milionera"

 

Lila džemper

Da je Merilin bila prelepa žena pokazuje činjenica da je mogla da obuče i običan džemper pa da od njega napravi najlepši modni komad. Lila džemer koji je nosila na probi filma "Hajde da vodimo ljubav" ostao je simbol jednotavnog i udobnog seksipila.

YouTube/printscreen

Ovaj džemper postao je ikona udobnosti i senzualnosti

 

Komentari (0)