Lice

ŽELITE DA SE REŠITE CRNIH KRUGOVA OKO OČIJU? Rešenje se nalazi u sastojku koji košta samo 200 dinara!

Tamni podočnjaci su problem mnogih žena pa svaka od nas se trudi da ih se reši na različite načine, ali čini se da je rešenje i više nego jednostavno.

09.02.2023 14:30

ŽELITE DA SE REŠITE CRNIH KRUGOVA OKO OČIJU? Rešenje se nalazi u sastojku koji košta samo 200 dinara!
shutterstock.com

Bez kafe ne bismo mogli da započnemo dan i ona u mnogim zemljama predstavlja dnevni ritual. Isti slučaj je i sa čajem koji zbog kofeina  poput kafe predstavlja jedan od omiljenih napitaka, naročito ujutru. Kafa nas razbuđuje i kada je spomenemo često nam je to asocijacija da je pravo vreme da se kafeniše sa drugaricom i da sa njom podelimo neke nove vesti. 

unsplash.com

Tamni podočnjaci često predstavljaju ženama veliki problem jer ne znaju kako da ih se reše

Međutim, čini se da se magična svojstva kofeina ne završavaju tu već da ga možemo koristiti i na drugim poljima poput lepote. Naime, kako sugeriše u svom tiktok snimku dermatološkinja dr Azi, uz pomoć kafe se lako možemo rešiti tamnih krugova ispod očiju. Ako isključimo druge zdravstvene probleme oni često mogu biti posledica umora i stresa, pa jedan od načina da ih se rešimo je uz pomoć kafe, najčešće taloga koji se nanosi ispod očiju.

Kako dermatološkinja ističe, kafa je puna antioksidanata koji sprečavaju upale. 

- Kada je nanesete na kožu ona dehidrira tkivo, smanjuje otok i nadutost oko očiju. - kaže ona u snimku.

 

 

Doktorka Azi napominje da je mnogo urednije i efektivnije potražiti proizvode koji u sebi sadrže tu formulu, ali da su pozitivni rezultati svakako zagrantovani.

Tiktokerke su bile zahvalne na ovom podeljenom savetu ali je bilo i dosta pitanja o tome gde još može kofein da bude od pomoći. Jedna od njih pitala je doktorku Azi da li kafa pomaže kod strija. Ona je odgovorila da može pomoći kod celulita ali kod strija i ne baš. Drugi su tražili odogovre za fine linije na licu koje se stvaraju zbog smeha ili mrštenja, međutim dermatološkinja je rekla da se to može rešiti jedino filerima i laserskim tretmanima.

Efikasnost korišćenja kafe kao maske ispod očiju dalo je mnogim ženama pozitivne rezultate, međutim, podrazumeva da se tretman možete primeniti ukoliko je zdravlje u najboljem redu jer u nekim slučajevima crni kolutovi mogu biti posledica anemija, dehidratacije i drugih stanja.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)