Kosa

DA LI BISTE IKAD PROBALI DA SE OFARBATE KAFOM? Žene koje su probale tvrde: Savršeno pokriva sede!

Ako vam je dosadilo farbanje i želite da ojačate kosu i učinite je kvalitetnijom, jedna frizerka tvrdi da ima odličan recept.

03.12.2022 18:01

DA LI BISTE IKAD PROBALI DA SE OFARBATE KAFOM? Žene koje su probale tvrde: Savršeno pokriva sede!
Foto: Shutterstock

Prve sede vlasi kod žena mogu da budu znak za alarm i ih potpuno obeshrabre, iako to često može i da nema nikakve veze sa starenjem. Veliki broj devojaka se već u ranoj dobi susreće sa tim promenama, a kada imate prirodno tamnu kosu to može i te kako da bude frustrirajuće jer je uočljivo. Mnoge, pak, nisu u mogućnosti, što zbog budžeta, što zbog vremena, da odlaze kod frizera svaki put kada se sede pojave, pa je u tim situacijama neka alternativa i više nego dobrodošla. 

Jedna frzerka je na TikToku podelila rešenje za prirodno farbanje tamne kose, naročito ako imate prve sede, a ne želite da čestim farbanjem uništite kosu. Za prirodnu farbu i prirodno potamnjivanje vlasi, koju je ona sama pripremila, bilo joj je potrebno svega nekoliko sastojaka iz kuhinje. U posudu je sipala 300 ml vode  i dve kesice zelenog čaja koje je prethodno ostavila da proključaju. Kada je sklonila sa vatre dodala je malo ruzmarina, a posle pet minuta sve je procedila kroz cedaljku.

Glavni sastojak za prirodno potamnjivanje kose je, kako ona tvrdi u zapisu, instant kafa koju je dodala u smesu u količini od dve kašike. Zatim je u smesu sipala i kašiku kukuruznog skroba ili gustina. Smesa je u početku imala boju karamele, a kasnije je potamnila. Da se u farbi ne bi stvarale grudvice ona je konstantno mešala masku koju je pripremila. Nakon što se sve ohladilo, dodala je kašiku arganovog ulja.

Pre nego što je dobijenom smesom ofarbala kosu, frizerka ju je pročešljala, a onda je nanela smesu ravnomerno, ostavivši je da deluje oko dva sata. Nakon što je vlasi isprala vodom, oprala je kosu uobičajenim šamponom. Istakla je da je neophodno, da bi se postigao željeni efekat, da se taj postupak ponavlja više puta, barem jednom sedmično. Ukoliko imate problem s opadanjem kose to je, takođe, odlična maska i tretman pre pranja kako bi se vlasi ojačale, ali i zaustavilo opadanje kose i ubrzao rast dlake.

@sibellabellissima Réponse à @slogirana veverica Kako potamniti kosu bez kupovne farbe,glavni sastojak je instant neskafe kafa,zeleni čaj,malo ruzmarina i gustin/kukuruzni skrob! Za vidljive rezultate mijenjanje nijanse boje kose potrebno je ponavljati proces jednom sedmično!Zaustavlja opadanje,ubrzava rast kose,jača korijen✨🥰#fypシ #bellasibella#kosa#balkan#dugakosa#oporavakkose#srbija#bosna#opadanjekose#rastkose ♬ Djerdan - Sanja Vucic & Nucci

- Vau dobra ideja, meni se dosta sedih pojavilo. Hvala za info - 

- Probaću i ovu pošto me farbanje ubi -

- Moram probati ovo jer se moram farbati svakih 15 dana koliko imam sedih - komentarisale su njene pratiteljke.

Frizerka je objasnila da postoji drugačiji tretman za plavuše i će ga naknadno objaviti jer je mnogo žena pitalo i za to. Drugi su primetili kako je i njen predlog za tretman skup budući da instant kafa nije tako jeftina, međutim, Tiktokerka je to potvrdila, ali i naglasila da dok obična farba uništava kosu, od njene maske ona raste i jača.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)