Film, muzika i pozorište

U Ateljeu 212 počinju probe nove predstave "Simptomi"

Scena „Petar Kralj“

31.01.2024 14:19

U Ateljeu 212  počinju probe nove  predstave "Simptomi"
foto: Anđa Brstina

Rediteljka Iva Milošević dramatizovala je roman Milice Snive koji govori o egzistencijalnoj, identitetskoj i emocionalnoj krizi tridesetosmogodišnje Sanje. Sanja je žena na prekretnici svog života, koja živi sa dementnom tetkom od kako su joj roditelji prokockali stan, a potom i umrli. Ona se suočava sa činjenicom da ju je muž koji je na samrtničkoj postelji prevario, te da je i ona njega varala, i preispituje (ne)mogućnost ljubavi i iskrenih odnosa u surovom svetu neoliberalnog kapitalizma i šunda u kome živi. Jednog dana Sanja odlučuje da izvrši samoubistvo. U trenutku kada krene nožem ka venama svoje podlaktice pred njenim očima se odmota ceo njen dotadašnji život i ona odlučuje da je ipak život dragocen i da ga je vredno živeti.

foto: Anđa Brstina

Proba predstave Atelje 212

Iva Milošević prepoznaje dramski potencijal u ovom romanu i kroz dramatizaciju uspeva da progovara o važnosti teme mentalnog zdravlja, krize kroz koju svaki pojedinac prolazi, suočavanju sa samima sobom…

Iva Milošević je u Ateljeu 212  režirala uspešno više predstava, a trenutno je na repertoaru njena predstava Amsterdam.

foto: Anđa Brstina

Branislav Trifunović

Predstava SIMPTOMI je zamišljena kao intimna predstava sa četvoro glumaca koji igraju: Ana Mandić, Branislav Trifunović, Jelena Stupljanin i Dara Džokić.

Dramaturg Dimitrije Kokanov,scenograf Gorčin Stojanović,kostimografkinja Marija Marković Milojev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)