Tetka Saveta

Tri sastojka iz kuće REŠAVAJU NEPRIJATAN MIRIS U VAŠIM PATIKAMA! Dovoljna je samo jedna noć!

Ukoliko se iz vaše obuće širi ne baš tako prijatan miris, iskoristite sledeće trikove da ga eliminišete.

25.06.2022 21:00

Tri sastojka iz kuće REŠAVAJU NEPRIJATAN MIRIS U VAŠIM PATIKAMA! Dovoljna je samo jedna noć!
shutterstock.com

Naša stopala su potpora našeg tela, ali i jedan od njegovih najprljavijih delova. Naime, topli tabani puni udubljenja i skrivenih mesta su raj za gljivice, koje se sa njih sele na čarape, pa dalje i u obuću. Na taj način one ostavljaju za sobom jak i neprijatan miris, koji pod naletom toplote postaje još primetniji. Ne pomaže ni to što zatvorena obuća ima ograničene mogućnosti za provetravanje i temeljno pranje.

Ako se i iz vaših cipela i patika širi neugodan miris, portal Srećna Republika vam predstavlja 3 cake koje će vam pomoći da ga se rešite.

1. Kesice čaja

Ovaj trik je svetu otkrila britnska autorka i kolumnistkinja Linsi Krombi, poznata još i pod nadimkom “kraljica čistoće”. Ona je na svom Instagram profilu podelila savet koji će vam pomoći da eliminišete smrad iz zatvorene obuće. Naime, ona je par kesica čaja, bilo koje vrste, stavila u svoje patike. Ostavila ih je da odstoje preko noći na toplom i suvom mestu. Već sutradan neprijatnog mirisa nije bilo budući da su listići čaja i sama filter vrećica upili svu vlagu i smrad iz patika, piše portal krstarica.com.

2. Bebi puder

Ukoliko možete da izvučete uložak iz vaše obuće, uradite to i pospite bebi puder po unutrašnjosti patike i po površini izvađenog uloška. Ostavite da odstoji tako preko noći na suvom i toplom mestu. Sledećeg jutra istresite prah iz obuće i uklonite ga sa uloška, pa ga vratite u cipelu. Iz obuće će se širiti prijatniji miris. Ukoliko je uložak platnen, kakav se viđa u patikama, možete ga oprati u mašini s vremena na vreme, dok god možete bezbedno da ga uklonite iz obuće i vratite ga natrag nakon pranja.

3. Soda bikarbona

Soda bikarbona je spas protiv gljivica na noktima i stopalima. Pomešajte nekoliko kašika tog praška sa malo vode, pa napravite gustu pastu. Nju nanesite na prostor između prstiju i na nokatnu ploču, pa ostavite da smesa odstoji na stopalima 30 minuta. Ispod nogu stavite peškir kako ne biste isflekali nameštaj. Nakon toga pastu isperite, a rezultat će biti vidljiv odmah nakon toga. Vlažna mesta na stopalima dobro osušite jer su ona pravi raj za razvoj mikroorganizama.

Ako želite da taj tretman bude još efektniji, sipajte sodu bikarbonu u obuću i ostavite je tako da odstoji preko noći. Ujutru uklonite prah iz cipela i videćete da će one lepše mirisati. Slobodno ponavljajte taj postupak nekoliko puta tokom nedelje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)