Svaka domaćica se suočila sa situacijom da nakon praznične trpeze ne zna šta će sa viškom jaja koja se ne pojedu. Naravno da nije rešenje da se bace jer postoji toliko načina da se oni iskoriste i naprave druga jela ili salate, u krajnjoj liniji mogu da posluže za meze. Donosimo vam dva predloga da višak kuvanih jaja pripremite na drugačiji način i verujemo da će ukućani to poesti za tren oka.
Punjena jaja
Sastojci:
5 kuvanih jaja
Kašika kisele pavlake
Kašika kečapa
50 g šunke
Možda vas zanima…
50 g kačkavalja
Malo soli
Origano i biber po ukusu
Priprema:
Iseći kuvana jaja na pola, izvući žumanca iz jajeta i izmrviti ih u posudi. Dodatii redom pavlaku, kečap, šunku i kačkavalj. Sve lepo sjediniti i na kraju začiniti solju, biberom i origanom. Kad je smesa kompaktna uzeti belanca i puniti ih pripremljenom smesom. Na kraju, jaja staviti da se peku u rernu na 200 stepeni, 15 minuta.
Mimoza salata
Sastojci:
300 g izrendanog kačkavalja
300 g izrenane šunke
300 ml kisele pavlake
6 kuvanih jaja
Priprema:
U činiju izrendati dva kuvana jajeta i premazati ih pavlakom. Izrendani kačkavalj je sledeći sloj i njega premazati majonezom. Zatim sloj šunke napraviti preko prethodnih slojeva i njega premazati pavlakom. Izrendati dva kuvana jajeta pa preko njih staviti pavlaku. Zatim opet kačkavalj kao u prethodnim koracima i ređati sve slojeve redom dok se smesa ne potroši. Na kraju kao dekoraciju sipati naizmenično izrendani kačkavalj i šunku.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)