Tetka Saveta

Kako iskoristiti višak jaja nakon Uskrsa?

Jaja nakon Uskrsa mogu da stoje par dana, a nakon toga bi trebalo da se pojedu jer se mogu pokvariti. Ipak, možda ste se zasitili onih kuvanih a ne znate kako da ih iskoristite. Donosimo vam odlične predloge.

24.04.2022 15:04

Kako iskoristiti višak jaja nakon Uskrsa?
Printscreen/Youtube/Nadica-just-my way

Svaka domaćica se suočila sa situacijom da nakon praznične trpeze ne zna šta će sa viškom jaja koja se ne pojedu. Naravno da nije rešenje da se bace jer postoji toliko načina da se oni iskoriste i naprave druga jela ili salate, u krajnjoj liniji mogu da posluže za meze. Donosimo vam dva predloga da višak kuvanih jaja pripremite na drugačiji način i verujemo da će ukućani to poesti za tren oka.

Punjena jaja

Sastojci:         

5 kuvanih jaja

Kašika kisele pavlake

Kašika kečapa

50 g šunke

50 g kačkavalja

Malo soli

Origano i biber po ukusu

Printscreen/Youtube/Nadica-just-my way

Polovine belanaca puniti pripremljenom smesom

 

Priprema:

Iseći kuvana jaja na pola, izvući žumanca iz jajeta i izmrviti ih u posudi. Dodatii redom pavlaku, kečap, šunku i kačkavalj. Sve lepo sjediniti i na kraju začiniti solju, biberom i origanom. Kad je smesa kompaktna uzeti belanca i puniti ih pripremljenom smesom. Na kraju, jaja staviti da se peku u rernu na 200 stepeni, 15 minuta.

Printscreen/Youtube/Nadica-just-my way

Ispečena punjena jaja

 

Mimoza salata

Sastojci:

300 g izrendanog kačkavalja

300 g izrenane šunke

300 ml kisele pavlake

6 kuvanih jaja

Printscreen/Youtube/Ukusna hrana

Sastojci za Mimoza salatu

 

Priprema:

U činiju izrendati dva kuvana jajeta i premazati ih pavlakom. Izrendani kačkavalj je sledeći sloj i njega premazati majonezom. Zatim sloj šunke napraviti preko prethodnih slojeva i njega premazati pavlakom. Izrendati dva kuvana jajeta pa preko njih staviti pavlaku. Zatim opet kačkavalj kao u prethodnim koracima i ređati sve slojeve redom dok se smesa ne potroši. Na kraju kao dekoraciju sipati naizmenično izrendani kačkavalj i šunku. 

Printscreen/Youtube/Ukusna hrana

Ukrasna Mimoza salata od različitih slojeva sastojaka

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)