Tetka Saveta

RAZOTKRIVENA NEVEROVATNA PREVARA! Budite oprezni u kafićima i restoranima! (VIDEO)

Svako se barem jednom susreo sa ovom, već ustaljenom, šemom pomoću koje nas barmeni varaju.

26.09.2022 20:01

RAZOTKRIVENA NEVEROVATNA PREVARA! Budite oprezni u kafićima i restoranima! (VIDEO)
shutterstock.com

Svako od nas voli da se makar jednom mesečno opusti u omiljenom baru ili kafiću s prijateljima i uživa u omiljenom piću. Bilo da je ono alkoholno ili je u pitanju sok, dodatak leda tom napitku je uvek odlično rešenje.

Pojedina alkoholna pića su gotovo i nezamisliva bez dodatka kockica leda. Za ljubitelje gaziranih sokova, ovaj hladni dodatak je takođe veoma poželjan, bez obzira na to da li je napolju hladno ili toplo. Kockice leda ipak piću daju neki poseban šmek.

Za tu tajnu znaju svi barmeni ovog sveta i to koriste kako bi prevarili goste. Naime, kada služe pića s ledom, znatno uštede. Evo o čemu se zapravo radi.

Zamolite konobara da vam donese čašu vode i dobićete mlaku vodu sa dve kockice leda u njoj. S druge strane, zatražite bilo koje žestoko piće i ono će plivati u bezbrojnim kockicama leda. Slučajnost? I ne baš.

 
Led u čaši pruža iluziju da ste dobili više pića nego što mislite, pa je podložno manipulacijama. Ako konobar ne koristi dozatore već "odokativnu" metodu točenja, velike su šanse da vam daje manje nego što bi trebalo.
@barchemistry #stitch with @barstoolsports “can I get less ice” ass people 😭 #bartender #bartending #cocktails ♬ original sound - BarChemistry

Ovim trikom koriste se i prodavci sokova ispred velikih bioskopa koji prvo ispune plastičnu čašu ledom, a tek onda naliju željeno piće u prostor koji je preostao. Na taj način dobijate manje soka nego što vam pripada. Želite li da izbegnete moguću nepravdu, kod naručivanja naglasite da ne želite led u piću ili makar da želite manje leda. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)