Slatkiši

CAKE ZA PRIPREMU TULUMBI KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI: Najbolji recept za najukusniji slatkiš!

Srećna Republika vam otkriva sve tajne pripreme ove slasne poslastice.

04.02.2023 08:01

CAKE ZA PRIPREMU TULUMBI KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI: Najbolji recept za najukusniji slatkiš!
Shutterstock

Mnogi će se složiti da su tulumbe prave kraljice kada su poslastice u pitanju. Ukoliko ste među onima koji upravo taj slatkiš naručuju i u poslastičarnicama širom sveta, krajnje je vreme da i u toplini svog doma naučite da ih pripremate, a Srećna Republika vam otkriva i sve cake koje će vam u tome pomoći.

Sastojci:

Sastojci za testo: 

  • 4 jaja ako su veća, ako su manja 5 komada
  • 2 čaše vode 
  • pola čaše ulja
  • 250 g brašna 
  • prstohvat soli
  • 2 kašičice šećera 
  • litar ulja za prženje

Preliv:

  • kg šećera
  • 3 čaše vode 
  • par kolutića limuna

Priprema:

U malo dublji tiganj stavite vodu, ulje, šećer, so i ostavite da provri. Sklonite posudu sa ringle i ostavite testo da se ohladi oko 10 minuta. Za to vreme posebno umutite jaja u činiji, pa ih dodajte u testo. Posle toga mikserom dobro izmešajte jaja sa testom dok ne dobijete mekšu, svilenkastu teksturu testa. Testom napunite špric. 

Istisnite kuglice iz šprica u hladno ulje. Ne treba ih stiskati jer će se tokom prženja njihova veličina udvostručiti, pa bi trebalo da imaju prostora za plivanje. Kada završite sa pravljenjem, ostavite tiganj na šporetu i podesite ga na jaču temperaturu, pa kada vidite da počinju da se prže i okreću se same, smanjite temperaturu ringle. Nastavite da pržite, s tim da se ponekad tulumbe moraju okretati dok deo između rebara ne dobije onu zlatnu boju. Tek tada su gotove.

Vruće tulumbe vadite šupljikavom kašikom i uronite ih direktno u sirup. Ostavite ih u sirupu dok se sledeća tura ne isprži, pa tek onda mogu da se vade i ređaju u šerpu.


Između svakog novog kruga, ulje u kome se prži prvo mora da se ohladi, pa tek onda pržite novu turu. Dakle, ugasite šporet, skinite tiganj sa uljem i ostavite da se hladi desetak minuta.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)