Slatkiši

TESTO SA GRIZOM! Ukus koji nas vraća u detinjstvo, a koji će sigurno obožavati i vaši mališani

Ukoliko vam se jede nešto konkretno, a slatko, pravo rešenje za vas je testo sa grizom koje su obožavale da prave naše bake.

14.10.2022 08:01

TESTO SA GRIZOM! Ukus koji nas vraća u detinjstvo, a koji će sigurno obožavati i vaši mališani
Prntscrn/YouTube/Jelajelena Petrovic

Ukusi koji nas vraćaju u detinjstvo mnogima su omiljeni. Oni nas podsećaju ne samo na omiljeni obrok, već i na period u kome smo bili bezbrižni i kada nam je jedina obaveza bila da što bolje jedemo. Bake su u tome imale posebnu ulogu, a omiljena testenina naših baka koja je ujedno i prava poslastica jeste testo sa grizom.

Za tu testeninu vam ne treba mnogo materijala, brzo je gotova, a svi joj se uvek radujemo. Ukoliko vam se jede nešto slatko, ali konkretno, isprobajte još danas testeninu sa grizom.

Sastojci:

  • 200 g testenine 
  • 100 g griza
  • 4 kašike ulja
  • 100 g šećera
  • 50 g suvog grožđa
  • kesica vanilinog šećera

Priprema:

Testeninu obariti u vodi u koju ste dodali prstohvat soli. Kada je kuvana, procediti je i isprati u hladnoj vodi. Veoma ih malo zauljiti.

Griz propržite u tiganju na zagrejanom ulju i to dok lepo ne porumeni. Mešati da ne zagori. Kada je gotovo, skinuti sa vatre i odmah dodati šoljicu vode kako bi griz nabubrio. Zasladiti po ukusu, možete staviti 2 kašike šećera i kesicu vanilinog šećera, a ako volite slađe, povećajte količinu šećera.

Prženi griz dobro izmešati sa testeninom.

Posluživanje:

Testo sa grizom servirati u činiji, uz dodatak džema po izboru.

Uživajte!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)