Horoskop

RETROGRADNI MERKUR NESTAJE ILI MOŽDA NE?! Šta nas sada čega, spremite se, promene su vrtoglave, ključan je 20. jun!

Najveći kontraš u svetu astrologije danas prestaje sa svojim dejstvom. Ili možda ipak NE?

03.06.2022 15:00

RETROGRADNI MERKUR NESTAJE ILI MOŽDA NE?! Šta nas sada čega, spremite se, promene su vrtoglave, ključan je 20. jun!
shutterstock.com

Moramo odati sebi priznanje koje zaslužujemo - preživeli smo jedan od tranzita o kojima se najviše govori u savremenoj astrologiji - retrogradni Merkur. Ta planeta komunikacija od 3. juna biće zvanično direktno postavljena u Biku, čime će se okončati svi tehnološki problemi, nesporazumi i zbunjujuće komunikacije. Barem se nadamo. Portal Srećna Republika vam otkriva da li će razorno dejstvo retrogradnog kretanja ove planete baš nestati preko noći.

Zbogom, ili možda ne?

Iako je kraj retrogradnog Merkura obično povod za slavlje, taj tranzit se ipak ne završava baš tako veselo. Astrološka atmosfera ovog trenutka i nije baš tako pozitivna i povoljna. Naredni period će zapravo biti napet i intenzivan. Merkur, naime, ide direktno budući da je zaključan u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji, dok se Saturn takođe sprema da krene retrogradno već od 4. juna. Pošto će obe planete u ovom trenutku biti napunjene energijom, razgovori oko autoriteta, karijere i bilo koje vrste pregovora biće napetiji nego inače.

Stvari se neće u potpunosti vratiti u normalu sve dok Merkur ne napusti Bika, oslobađajući se sukoba sa Saturnom, i uđe u Blizance 13. juna. Tada će svi projekti i pregovori koji su zaustavljeni početi da se kreću napred i dobijaju oblik. 20. jun je posebno dobar dan za sklapanje poslova, kada Merkur u Blizancima formira sekstil sa Jupiterom u Ovnu. Svi ćemo dobiti vetar u leđa, a naši umovi će biti originalni i inventivni, puni svežih i uzbudljivih ideja koje se mogu razviti u narednih godinu dana.

Period kolektivnog napretka

U periodu nakon retrogradnog Merkura pruža se povoljna prilika za kolektivni razvoj. Možemo očekivati da ubrzan duhovni rast i suočavanje sa neprijatnim situacijama koje nas izvlače iz naše zone udobnosti i primoravaju nas da radimo, a ne da zavisimo samo od sreće. Ako smo otvoreni za promene i poboljšanja, to će ići lakše. Postepeno poboljšanje je poželjnije od spontane životne lekcije koja nas tera da učimo. Iako nas direktni Merkur uvodi u težak početak, stvari će ići nabolje, samo ne zaboravite da budete otvoreni i verujte tom procesu.

Još jedan povoljan datum će biti 27. jun, kada Merkur u Blizancima formira sekstil sa Hironom u Ovnu. Ta energija će nam omogućiti da se izlečimo od bilo kakvih štetnih situacija koje su počele tokom retrogradnog kretanja planete komunikacije. To je dan za važne razgovore jer će nam isceljujuća energija iz Hirona pomoći da prevaziđemo udarce i nesigurnosti.

Važna pitanja i odgovori

Retrogradnost izaziva ponovno procenjivanje, preispitivanje i ponavljanje. To znači da smo u proteklom periodu odvojili vreme da zastanemo, pogledamo i oslušnemo svoj unutrašnji glas. To takođe znači da sada možemo da idemo napred sa većom jasnoćom i samopouzdanjem. Sada je idealno vreme za usklađivanje sa svetom i dovršavanje stvari koje smo promenili ili ponovo razmotrili, piše portal Refinery29.

Ostala su nam još dva retrogradna Merkura u 2022. godini, od 9. septembra do 2. oktobra 2022. i od 29. decembra do 18. januara 2023. godine. Najbolji savet je da o njima ne brinete već sada, taj most ćemo preći kada do njega dođemo.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)