Tajna do sjajne fotke

JEDNA TAJNA DOVEŠĆE VAS DO NAJBOLJE FOTOGRAFIJE: Ovo će oduševiti sve koji vole INSTAGRAM!

Od pojave društvenih mreža na koje ljudi mogu da okače fotografije, čini se da je dobra fotka i umetsnost stvaranja iste dobila na ceni, evo kako da i sami postanete majstor fotografisanja.

11.11.2021 22:15

JEDNA TAJNA DOVEŠĆE VAS DO NAJBOLJE FOTOGRAFIJE: Ovo će oduševiti sve koji vole INSTAGRAM!
pexels.com

Priroda je neverovatna to svi znaju, a mnogi umetnici upravo su u njoj našli inspitaciju i tako napravili neka od najvećih remek dela sveta. Ipak, mnogi vezuju značaj prirode za slikanje, vajanje i pisanje, ali ne i za muziku, film i fotografiju, što je velika greška. Pravila koja se nalaze u prirodi, definitivno one malobrojne koji ih znaju čini neverovatnim umetnicima.

Pravilo zlatnog preseka vaš instagram profil obogatiće neverovatnim fotkama, a evo i kako.

 

 

Šta je pravilo zlatnog preseka?

Sve u prirodi orijentisano je prema zlatnom preseku. Ovaj presek otkriven je u antici, a procvat doživljava u renesansi. On podrazumeva da je odnos dve veličina takav da je jedna veličina dva puta veća od druge. U prirodi se to ogleda u odnosu delova tela. Ako pažljivo pogledate vaš prst videćete da je sačinjen od tri zgloba koja su u odnosu 2:1, odnosno da su donja dva zgloba čine dve trećine celog prsta. Isto je i sa bilo kojim drugim delom našeg tela, ali i sa odnosima u telu biljaka i životinja. Zanimljivo je i da kada biste podelili dužinu dva donja zgloba prsta sa gornjim dobili biste broj pi, koji je jednak broju 3,14. 

 

 

Kako primeniti zlatni presek u fotografiji?

Zlatni presek svakako je najlepši odnos u prirodi i smatra se normalnim. Lepota ovog presaka je u tome što je potpuno prirodan i što nam se sviđa baš zbog toga. Da biste sproveli primenili zlatni presek na fotografiju sve što treba da uradite jeste da fotografiju slikate tako da odnos bude 2:1, što znači da ono što želite da slikate treba da bude na trećini fotografije, dok dve trećine fotografije treba da čini pozadina, tako ćete dobiti savršenu sliku koja će oduševiti sve vaše pratioce.

 

 

Komentari (0)