Horoskop

POGLEDAJTE OVU FOTOGRAFIJU I SAZNAJTE DA LI STE POD STRESOM: Na ovo treba da obratite pažnju! (FOTO)

Otkrijte svoje raspoloženje.

16.05.2024 10:20

POGLEDAJTE OVU FOTOGRAFIJU I SAZNAJTE DA LI STE POD STRESOM: Na ovo treba da obratite pažnju! (FOTO)
Twitter/screenshot

Optičke iluzije često otkrivaju zanimljivosti o našoj ličnosti, ali mogu otkriti i naša osećanja i raspoloženja, pa čak i odgovoriti na pitanje da li smo pod stresom.

Jednu takvu iluziju kreirao je japanski profesor neurologije Jamamoto Hašima, a prema načinu na koji doživljavate njeno kretanje možete saznati mnogo o svom trenutnom stanju, prenosi The Sun.

Sve što treba da uradite je da pogledate ilustraciju i obratite pažnju na to da li se kreće ili stoji. Ako se vaša ilustracija kreće, obratite pažnju na brzinu njenog kretanja jer vam to može otkriti vaše raspoloženje i nivo stresa.

Twitter/screenshot

Odredite nivo stresa

Ako se ilustracija uopšte ne pomera ili se pomera veoma malo, to je znak da niste pod stresom, da ste zdravi i dobro naspavani. U slučaju da se ilustracija polako kreće, to može značiti da ste pod blagim stresom ili ste jednostavno umorni. Međutim, ako se ilustracija brzo kreće, verovatno ste pod velikim stresom i možda je vreme da pronađete način da se opustite i odmorite.

Ovakve optičke iluzije nisu samo zabavne već mogu poslužiti kao koristan alat za brzu procenu našeg mentalnog stanja. Dakle, sledeći put kada osetite napetost, pokušajte da pogledate ovu iluziju i saznate nešto više o svom raspoloženju.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)