Horoskop

OD JULA SE SVE MENJA, SLEDI NOVA RETROGRADNA SEZONA: Dogodiće se snažan sudar Plutona i Sunca, spremite se za nešto sasvim novo!

Tokom narednih meseci svaki znak horoskopa osetiće kretanje planete koja je gospodar podzemnog sveta.

12.06.2023 09:01

OD JULA SE SVE MENJA, SLEDI NOVA RETROGRADNA SEZONA: Dogodiće se snažan sudar Plutona i Sunca, spremite se za nešto sasvim novo!
shutterstock.com

Da li ste spremni za retrogradnu sezonu? Naime, gospodar podzemnog sveta, Pluton, odvešće nas kroz ono što na najdubljem nivou utiče na nas, a suočiće nas i s pitanjima moći i kontrole. U 2023. godini Pluton je započeo retrogradni hod 1. maja i kretaće se tako sve do 10. oktobra, dajući nam punih pet meseci za korekciju rada na sebi, koji smo obavili tokom prethodnih godinu dana.

Pluton je najudaljenija planeta od Zemlje, pa efekti njegovog retrogradnog hoda imaju tendenciju da utiču na kolektivnom nivou. Međutim, saznanje kako će retrogradni Pluton uticati na svaki horoskopski znak jeste sastavni deo ovog procesa jer nam ta moćna planeta može pomoći da se upustimo u najdublje delove naših umova i srca.

shutterstock.com

Retrogradni hod Plutona traje do oktobra

Mala, ali moćna planeta Pluton provede skoro polovinu godine vraćajući se unazad kroz Zodijak, tako da ta retrogradnost nije razlog za paniku. Ali to ne znači da Pluton nema moć! Kao planeta koja vlada dubinama, alhemijom i svim podzemnim stvarima u prirodi, veliki deo Plutonovog rada u astrologiji odvija se ispod površine, što znači da njegovi retrogradni periodi generalno ne ometaju naš svakodnevni život u vidu spoljnih prepreka, kao što je to, na primer, slučaj s Merkurom. Međutim, Plutonovi tranziti i dalje mogu imati snažan efekat na našu stvarnost, polako pomerajući temelje naše najdublje psihe i društva u celini, sve dok ne izroni nešto potpuno novo.

Retrogradni Pluton je suptilan, radi tiho, u pozadini, da bi obnovio i ponovo povezao sve što se dešava na površini. Pluton je nedavno ušao u Vodoliju prvi put u 200 godina i aktivirao kritični prvi stepen ovog vazdušnog znaka od 23. marta, tiho uvodeći novu eru transformacije. Ali baš kao što je Plutonovoj magiji potrebno vreme da se materijalizuje, tako će biti i sa njegovim potpunim prelaskom u Vodoliju - pošto će retrogradni Pluton pre toga morati da pronađe put do zemaljanog Jarca, u koga je ušao 11. juna, lebdeći između vrha ova dva znaka.

Poslednjih 15 godina Pluton je proveo u Jarcu, a ovaj retrogradni ciklus će osigurati da smo zaista naučili lekcije o Plutonu u Jarcu i da smo sada spremni da iskopavamo novi deo sebe. To je prvi od dva retrogradna Plutonova hoda, koji će oscilirati preko ivice Vodolije i Jarca pre nego što Pluton konačno ostavi znak Jarca za sobom krajem 2024. Međutim, to može da izazove kolektivno iskustvo evolucije, izazivajući nas da prevaziđemo ograničenja zasnovana na strahu na individualnom i društvenom planu.

shutterstock.com

Aspekt koji će doživeti svoj vrhunac 28. jula doneće mnoge promene 

Pluton će takođe nastaviti da se usklađuje s duhovnim Neptunom tokom retrogradnog hoda, podsećajući nas da moramo da verujemo intuiciji i onom što je nevidljivo u nama. Pluton se kreće retrogradno od 1. maja do 10. oktobra i 11. juna ponovo ulazi u Jarca. Povratak počinje akcijom prepunom T-kvadrata, koji uključuje preterano zaljubljeni Jupiter i usijani Mars. Ova trosmerna kosmička svađa osnažuje našu težnju ka ambiciji i obilju, ali bi mogla da nas natera da preteramo u potrazi za uspehom. To je bitka da uravnotežimo naše strasti, vizije veličine i taktičke glavne životne planove.

U julu će se Merkur i Sunce suočiti s retrogradnim Plutonom, otkrivajući skrivene informacije, i podstaći neka potencijalno neprijatna istraživanja kroz senke. Ali do trenutka kada dođemo do poslednjih nedelja retrogradnosti krajem septembra i oktobra, ove dve planete će se uskladiti s Plutonom, donoseći jasnoću i rešenje krize identiteta i tajni koje su izazivale dramu nekoliko meseci ranije. Zaronimo direktno u srž svega, u Plutonovom stilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)