Zanimljivosti

ANA SOFRENOVIĆ JE SA BEBOM MORALA DA NAPUSTI BEOGRAD: Bolna odluka popularne glumice zauvek je uticala na njen život (FOTO)

Krenula je trbuhom za kruhom za kruhom ali se ipak vratila nazad u Srbiju.

03.04.2023 11:01

ANA SOFRENOVIĆ JE SA BEBOM MORALA DA NAPUSTI BEOGRAD: Bolna odluka popularne glumice zauvek je uticala na njen život (FOTO)
YouTube/printscreen

Glumica Ana Sofrenović (51) smatra je jednom od talentovanijih svoje generacije. Još od najranijeg detinjstva pokazivala je talenat za glumu koji je nasledila od svoje majke Šile koja se i sama amaterski bavila ovim pozivom u Engleskoj odakle je poreklom.

Anini roditelji inženjer Dragoljub Sofrenović i majka lingvista Šila upoznali su se tokom studija u Birmigemu i odlučili da zajednički život nastave u Beogradu. Glumica i njen brat detinjstvo su proveli u novobeogradskom bloku 28 za koje je vežu najlepše uspomene.

 

 

U filmu je debitovala, ne kao glumica, nego kao izvođač pesme „Kaži zašto me ostavi“, lajtmotivu istoimenog filma Olega Novkovića, rađenog po scenariju Srđana Koljevića. Od tada je njena karijera krenula uzlaznom putanjom. Delovalo je kao da za Anin uspeh nema granice. Samo tokom 1997. godine snimila četiri filma – „Ljubav, ženidba i udadba“, „Naša Engleskinja“, „Balkanska pravila“ i „Tango je tužna misao koje se pleše“.

Zahvaljujući filmu Ana je i upoznala svoju veliku ljubav, kolegu Dragana Mićanovića. Ljubav među njima rodila se na snimanju filma "Ubistvo s predumišljajem" koji je prikazan 1995. godine. Nakon samo godinu dana krunisali su svoju ljubav brakom. Posle prve godine bračne sreće dobili su ćerku Lenu. Ubrzo nakon njenog rođenja supružnici su usled nestabilne političke situacije u Srbiji a potom i bombardovanja 1999. godine odlučili da se odsele u Englesku gde su živeli skoro četiri godine. Tokom 2005. godine rodila je drugu ćerku Ivu. 

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ana Sofrenović I Dragan Mićanović razveli su se 2011. godine

Život u Londonu nije prijao Dragnu i Ani što je glumac i jednom prilikom potvrdio. To je očigledno ostavilo traga na njihov život te je 2011. godine usledio i njihov razvod kojem se niko nije nadao. Ana se u to doba borila sa depresijom o čemu je i javno govorila.

Drage moje ćerke, mama uskoro gubi sve. Bila je suviše nezavisna i svoja. Ili bezobrazna i nemoralna u zavisnosti koga pitate. Dobila je svoje šanse da se lepo ponaša, ali pošto nije pokazala dovoljan nivo kooperativnosti mora biti postavljena tamo gde joj je mesto - napisala je Ana tada na Fejsbuku, međutim, ubrzo je ovaj status i obrisala.

Kada je bila spremna, ipak je i za medije pričala o mračnom periodu u koji je zapala.

- Skoro četiri godine borim se sa različitim oblicima depresije, nastale kao reakcija na krupne promene koje su se dogodile u mom životu. I znam kako se ona pogoršava kada ljudi ne shvataju njenu ozbiljnost, kako je kada se trudiš da je sakriješ nabacujući osmeh, pokušavajući da radiš najbolje što možeš, bez obzira na to što postoji strah od gubitka posla, čak i dece, dovodeći na taj način sebe i u mogućnost da budeš obeležen u društvu - rekla je tada glumica.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)