Zanimljivosti

PAR OSVOJIO MILIONE NA LUTRIJI I NIŠTA NISU PROMENILI: Muž je nastavio da ide na posao, niko nije ni slutio da plivaju u parama!

Ovaj bračni par je sebe častilo luksuznim putovanjima, ali slike nikome nisu pokazivali.

24.04.2024 13:06

PAR OSVOJIO MILIONE NA LUTRIJI I NIŠTA NISU PROMENILI: Muž je nastavio da ide na posao, niko nije ni slutio da plivaju u parama!
shutterstock.com

Dobitak na lutriji je nešto što priželjkuje gotovo svaki čovek na svetu. Većina i kad ih zadesi ovakva iznenadna sreća potpuno promene svoj život, a mnogi pare spiskaju za nekoliko godina, razvedu se i završe kao siromasi. Zbog loših iskustava ranijih dobitnika jedna britanski bračni par odlučio je dobitak od 2,5 miliona evra zadrže samo za sebe.

Shutterstock

Niko, pa čak ni njihovi najbliži nisu slutili da su sovojili milione na lutriji

Sakrili milione 

Kolin, kako se predstavio medijima iako mu to nije pravo ime, i njegova supruga prvi dobitak, tačnije džek pot od 60.000 evra, imali su 2012. Nastavili su da kupuju tikete i sreća ih je ponovo pogledala. Ovog puta osvojili su premiju od 2,5 miliona evra.

-  Bio sam u neverici kad sam video da su izvučeni moji brojevi. Odmah ujutru sam pozvao lutiriju i potvrdili su da sam dobitnik premije od 2,5 miliona evra. Novac nam je legao na račun za 7 dana, ali smo supruga i ja odlučili da ovu tajnu zadržimo za sebe - ispričao je Kolin.

Iako su imali ogroman novac na računu on i njegova supruga nastavili su da žive kao i ranije.

- Svaki dan sam išao na posao, moja žena je nastavila da radi pola radnog vremena u obližnjem hotelu. Sve je izgledalo kao i ranije, iako nije bilo. Odmah smo isplatili hipoteku na kuću, a prvi auto koji sam kupio bio je skromni mercedes koji je koštao oko 35. 000 evra. Kad sam poželeo luksuzniju limuzimu žena i ja smo se dogovorili da sagradimo tajni deo garaže u kome sam čuvao ovaj preskupio auto - dodao je on.

shutterstock.com

Išli su na 21 luksuzno krstarenje, ali slike nikome nisu pokazali

Naredne tri godine ovaj bračni par je na prvi pogled živeo skromno, pa čak ni njihovi najbliži niti komšije nisu ni slutili da su milioneri.

- Vodili smo računa da se ni počemu ne izdvajamo od ostalih iz naše okoline. I dalje smo kupovalihranu u istom supermarketu kao i ranije, nosili istu garderobu, ali nismo više brinuli o računima - rekoa je Kolin.

Jedini luksuz koji su sebi dozvolili bila su brojna putovanja, ali slike nikome nisu pokazivali.

- Išli smo na 21 krstarenje od čega su dva putovanja bila oko sveta. Čak i kad smo putovali avionom uvek je to bila ekonomska, nikad prva klasa. Nismo želeli da privlačimo pažnju na bilo koji način - dodao je on.

Nije mogao da shvati da su bogati

Kolin je nastavio da ide na posao naredne tri godine, a njegova supruga je kroz smeh priznala da je njenom mužu bilo potrebno vreme da shvati da su sad bogati.

- Mom mužu je trebalo pune tri godine da shvati da ne mora nikad više da radi, a na posao je išao kako ne bismo privlačili pažnju drugih ljudi. Sakrili smo novac, jer nismo želeli da nas prijatelji i rodbina stalno zivkaju i traže pare. Mislim da je to bila dobra odluka. Danas živimo opušteno, ne razbacujemo se novcem, ali nam milioni na računu daju određenu sigurnost da ne brinemo za sutra - rekla je njegova supruga. 

Deo novca su potrošlči za kupovinu kuće u blizini svoje ćerke, koja je jedina znala da imaju novca, svima ostalima su rekli da su podigli hipoteku. Ukoliko je potrebno priskoče i finansijski pomognu ćerku, a deo para su dali u humanitarsne svrhe i to anonimno.

Inače, najveći dobitak na lutriji od 200 miliona evra što je ujedno bio i najveći dobitak u istoriji Britanske lutrije otišao je 2022. godine u ruke anonimnog dobitnika čije ime se ni do danas nije saznalo. 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)