Oko sveta

BIVŠA RADNICA NA KRUZERU RAZOTKRILA PREVARE KOJIMA SE SLUŽE: Izbegavajte ovih 5 stvari i uštedećete brdo para! (FOTO)

Temi Bar je otrkila tajne života na brodu, evo kako da prođete jeftinije!

21.04.2024 15:40

BIVŠA RADNICA NA KRUZERU RAZOTKRILA PREVARE KOJIMA SE SLUŽE: Izbegavajte ovih 5 stvari i uštedećete brdo para! (FOTO)
shutterstock.com

Temi Bar je žena koja je provela tri godine radeći na brodovima za krstarenje, tzv. kruzerima, a sada uživa na njima ali kao putnik. Ističe da voli slani morski vazduh, buđenja u novoj zemlji i lenčarenje pored bazena. Iako je malo teže izboriti se da obezbedite mesto na palubi bazena, takođe možete da izbegnete neke početničke greške.

Ona je tokom rada, a i kasnijih putovanja stekla određena isukstva i otkriva šta sebi nikada ne bi dozvolila na brodu. Njena priča izazvala je veliko interesovanje. Ovih 5 stvari bi mogle da olakšaju putovanje svima onima koji žele da se opuste i uživaju na putovanju kruzerom, a o tome piše i Biznis insajder.

 

 

1. Ne plaćam dodatke u glavnoj trpezariji

Obroci u glavnoj trpezariji obično su uključeni u cenu krstarenja. Međutim, u poslednjih nekoliko godina postalo je uobičajeno da putnici dodatno plaćaju ukoliko žele da unaprede svoj obrok, na primer, uz dodatke poput jastoga ili određenih vrsta mesa. Iako 11 evra možda ne zvuči kao mnogo za jelo poput jastoga, ipak smatram da bi cena krstarenja trebalo da uključuje hranu bez ikakvih dodatnih troškova.

2. Ne kupujem paket pića

- Iako uživam u pojedinim alkoholnim pićima, ipak ne smatram da mi se isplati da unapred plaćam 12 do 15 koktela dnevno. Ne plaćam neograničene pakete pića čija cena je precenjena, to jednostavno nije za mene. Pogotovo ukoliko je put usmeren ka obilasku luka, jer tada ne provodim previše vremena na brodu. Takođe, preferiram da kupujem pića “po potrebi” i da iskoristim ponude poput “srećnog sata”, kada su ona znatno povoljnija. 

3. Ne dodirujem zajedničke površine prstima

- S obzirom na to da su neki ljudi skloni prenošenju virusa, izbegavam da dodirujem tipke lifta prstima. Umesto toga, koristim laktove ili zglobove. Iako se mnogi kruzeri trude da se njihove zajedničke površine redovno čiste, ipak ne želim da rizikujem. Ova strategija mi je donela uspeh, s obzirom da nikada nisam dobila norovirus, tačnije stomačni virus, čak ni kada je bio učestao na brodu na kom sam se nalazila.

 

 

4. Ne nosim ključ od sobe oko vrata

- Nikada ne nosim ključ od sobe oko vrata, naročito ne kada sam na kopnu. Prvo, smatram da deluje nadmeno kada putnici pokazuju svoj “status” na taj način. Takođe, to može privući nepoželjnu pažnju tokom boravka na kopnu, a možete da budete i meta lopova. Ta kartica koja označava ključ od vaše kabine na kruzeru kao da vrišteći poručuje: “Imam puno novca, dođite i opljačkajte me!”

5. Ne pravim prevelike planove za dane provedene na kopnu

- Nikada ne pravim toliko velike planove za dane provedene na kopnu, da postoji rizik da se ne vratim na brod na vreme. Iako nisam nikada propustila polazak broda, ipak sam se našla u situacijama kada je to bilo "za dlaku". U budućnosti ću sebi dati više vremena za povratak, nego što mislim da mi je potrebno kako bih se vratila na brod.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)