Lice

NE BACAJTE NOVAC NA PROFESIONALNE ŠMINKERE ZA NAJLUĐU NOĆ: Sledite naša uputstva i zablistajte za doček Nove 2024! (FOTO)

Želite li glamurozni izgled poput starih holivudskih zvezda, sjajno i bronzano izdanje ili smouki ajs, sve je moguće.

30.12.2023 12:00

NE BACAJTE NOVAC NA PROFESIONALNE ŠMINKERE ZA NAJLUĐU NOĆ: Sledite naša uputstva i zablistajte za doček Nove 2024! (FOTO)
shutterstock.com

Nova godina se često doživljava kao poseban trenutak, prelazak iz starog u novo i mnoge dame žele da proslave taj trenutak posebnim izgledom. Novogodišnja šminka pruža priliku da izrazite svoj stil i kreativnost. To može uključivati upotrebu sjajnih boja, šljokica ili drugih upečatljivih elemenata. Svakako će uoči novogodišnje noći uslediti veliki broj fotografija, pa je logično da mnoge dame žele da zablistaju. 

Glavni savet je da ukoliko to inače ne radite, noć pred doček obavezno nanesite neku hidrantnu kremu, tako će vam sutrašnja šminka bolje "leći". Srećna Republika predlaže vam neke od predloga za šminku za novogišnje veče. Pre toga, podsetimo se kojim redosledom nanosimo koje preparate.

 

 

1. Priprema kože

Nanesi hidratantnu kremu ili bazu kako bi koža bila spremna za šminku. Ukoliko vam je koža masna u tom slučaju se preporučuje da posle hidrantne kreme nanesete i prajmer. Prajmer će produžiti postojanost šminke. Ali nije vam potreban ukoliko imate normalnu ili suvu kožu. 

2. Savršena podloga

Prvo nanesite korektor na problematična područja. Bubuljice i ostala crvenila na licu prekrijte zelenim korektorom. Izražene tamne podočnjake prekrijte nrandžastim korektorom, dok fleke na licu prekrivate korektorom koji je u boji vašeg tena. 

3. Izbor pudera

Za novogodišnju noć birajte pudere koji su jaki, tačnije one koji imaju veliku prekrivnu moć. Oni se uglavnom koriste za masnu kožu, ali budući da je poseban trenutak, slobodno stavite puder koji ima najjaču prekrivnu moć i koji je mat. Obavezno ga nanesite tzv. blenderom, to je onaj sunđerić, koji se pre toga dobro okvasi, a potom stavi u ubrus, pa se njime razmazuje puder i to tapkanjem. Puderom namažite i vrat, tačnije, najpravilnije je namazati ceo deo koji će biti otvoren, recimo i dekolte, kako ne bi došlo do odstupanja u boji. Znaćete da je puder jače prekrivne moći ako piše da traje 24h ili da ima HD efekat. Celo lice pređite i kamenim puderom.

3. Konturisanje

Naglasite crte lica konturisanjem jagodica, nosa i vilice. Zapamtite, čelo treba da bude tamnije, predeo ispod očiju svetliji, obrazi tamniji. Rumenilo je najbitnije tokom ovogodišnjih šminkerskih trikova, pa ga slobodno stavite što više i to na jagodice. Hajlajter stavite iznad jagodica i eventilano na vrh usana i nosa, ispod obrva i na sam početak očiju. 

 

 

4. Senka

Za intenzivan pogled, koristi senke u toplim nijansama kao što su bakar, bronzana ili zlatna i sve zemljane nijanse. Ukoliko želite hladne boje, tu je srebrna i sve nijanse plave i ljubičaste. Dodajte tamniju senku u pregib oka, a svetliju boju na početak. Pigmente nanesite prstom, tada imaju najbolji efekat. Ajlajner ćete najlakše naneti ukoliko je u vidu flomastera. Nanesite veštačke trepavice ukoliko hoćete još dramatičniji izgled. Birajte maskaru koja daje što veći volumen i nanesite je više puta.

 

 

5. Obrve

Popunite obrve olovkom, ili senkom. One treba da su malo tamnije ako ste plavuša i malo svetlije ako ste crnka. 

6. Usne

Lako je da vam se karmin ne skida. Ima samo nekoliko postupaka. Prvo nanestite labelo. Preko labela tečni puder. Preko njega olovku preko celih usana. Na kraju karmin. Postoji i fiksator za karnin koji provereno "radi posao", mada imajte u vidu da morate popravljati karmin s vremena na vreme. 

7. Postojana šminka

Kada ste završile isprskajte lice fiksatorom. Ukoliko ga nemate pri ruci, znamo da zvuči suludo, ali dok nije izmišljen fiksator, dame su postojanost šminke omugućavale prskanjem laka za kosu po licu. Srećom sada imate mogućnost izbora.

Evo i nekih predloga:

1. Glam izgled

Nanesite podlogu koja odgovara vašem tonu kože. Ako imate plave vene i više vam stoji srebro ili belo zlato, vaš ton kože je hladan ( oznaka na puderu je C-cold). Ako su vam vene zelene i bolje vam pristaje boja zlata, vaš ton je topao ( oznaka na puderu je W-warm). Istaknite oči senkom u zlatnoj ili bilo kojoj drugoj nijansi sa šljokicama. Dodajte ajlajner i koristite maskaru za volumen trepavica. Nanesite crveni ruž na usne.

 

 

2. Metalik izgled

Nanesite sivu, bakarnu ili bronzanu senku na kapke. Dodajte tamniji ton pregibu oka. Koristite metalni ajlajner za dodatni sjaj. Nanesite mat ruž jarke boje poput breskve, ljubičasti ili pink ili sedefasti.

 

 

3. Smouki ajs

Napravite zadimljene oči koristeći tamne nijanse senki u boji sive, sve do crne. Koristite crni ajlajner za dramatičan izgled. Nanesite svetlo roze ili boju kože nijansu karmina na usne ili sjaj.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)