Jela sa mesom

OSLIĆ U SOSU OD SENFA: Sočni fileti donose šmek Mediterana

Može se jesti u posnoj i mrsnoj varijanti

01.05.2024 08:00

OSLIĆ U SOSU OD SENFA: Sočni fileti donose šmek Mediterana
shutterstock.com

Oslić u sosu od senfa pravi je delikatest kojem će retko ko odoleti. Jednostavno se pravi, a može se praviti i u posnoj i u mrsnoj verziji. Potrebno je dobro začiniti filete pre pečenja. 

Srećna republika vam donosi recept za ovaj fantastičan obrok, kao i kako da ga narpavite bez obzira na to da li postite ili ne. 

Sastojci:

  • 70-80g maslaca (posno: margarin)
  • 2-3 kašike senfa
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • 200ml belog vina
  • 2+2 kašike maslinovog ulja (ili 2 kašike suncokretovog + 2 kašike maslinovog)
  • so po ukusu 
  • 50 ml neutralne pavlake (posno: biljna neutralna pavlaka)

 

Priprema:

U zagrejan teflonski tiganj dodajte 2 kašike ulja (maslinovo ili suncokretovo), stavite filete oslića, posolite ih sa jedne strane i pržite po 2-3 minuta sa svake strane. Filete je dovoljno da posolite malo sa jedne strane, možete pre nego što ih stavite u tiganj, a možete i u tiganju (so će pomoći da ulje manje prska zbog vode iz zaleđene ribe). Fileti ribe će se još dodatno dinstati u sosu,tako da je ne morate mnogo začinjavati pre toga.

Zagrejte tiganj, temperatura ne sme da bude na najjače, dodajte maslac. Kada se maslac istopi, dodajte limun i belo vino. Pustite da provri, pa umešajte senf. Smanjite temperaturu i pustite da se sos kuva 3 minuta. U sos stavite filete prženog oslića, dodajte neutralnu pavlaku i so. Kuvajte sve još 3 minuta.
Jelo služiti toplo.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)